News

Komentari 1

Prevarant u Sl. Brodu: Uzeo joj stotine tisuća kuna za zaštitne maske, isporučio samo dio

Prevarant u Sl. Brodu: Uzeo joj stotine tisuća kuna za zaštitne maske, isporučio samo dio

Isporučio je samo dio od dogovorene količine, pa će kazneno odgovarati zbog prijevare u gospodarskom poslovanju i nevođenja poslovnih knjiga

Nad 36-godišnjim vlasnikom trgovačkog društva iz Slavonskog Broda dovršeno je kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju odnosno povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, po nalogu Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu policijski službenici PU brodsko-posavske krim istraživanjem su utvrdili da je 36-godišnjak kao vlasnik trgovačkog društva s vlasnicom (57) trgovačkog društva iz Zagreba sklopio ugovor o kupoprodaji, isporuci, zaštitnih maski, iako je unaprijed znao da ne raspolaže s dogovorenom količinom maski. Žena mu je prethodno, temeljem dogovora, uplatila nekoliko stotina tisuća kuna a 36-godišnjak joj je isporučio samo dio od dogovorene količine. Na taj način je trgovačko društvo iz Zagreba oštetio za iznos od nekoliko stotina tisuća kuna. 

Krim istragom je utvrđeno i da 36-godišnjak nije ustrojio i vodio poslovne knjige, koje je po zakonu obvezan voditi, čime je otežao preglednost poslovanja i materijalne imovine. Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela policija će podnijeti posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Za kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju prijeti mu kazna zatvora od 1 do 10 godina, a za nevođenje poslovnih knjiga zatvor do 3 godine.

Najčitaniji članci