Obavijesti

News

Komentari 288

"Prevarila nas je!" Osječanka naručuje robu i nikad ne plati

"Prevarila nas je!" Osječanka naručuje robu i nikad ne plati
3

Lukava prevarantica iz Osijeka vješto iskorištava propuste prilikom internetske kupnje. Oštetila je najmanje 20 obrtnika u gradu, a tako 'operira' već godinama

VIDEO

Popis prevarenih obrtnika iz Osijeka i okolice, koji su protekle tri godine bili naivne žrtve L. P. (43), sve je duži. Lukava prevarantica, koja radi u Osijeku, vješto iskorištava rupe u zakonu i propuste internetske kupnje.

Oštetila je najmanje 20 obrtnika, među njima su cvjećarnice, restorani, kafići, građevinske tvrtke, vinski podrumi, parfumerije.

- Radi to već godinama. Naručuje goleme bukete i ukrase u ime prijatelja, ljubavnika ili sina pa ih šalje sebi. Naručuje preko interneta pod lažnim imenima - kaže žrtva prevarantice Zrinka Josipović, vlasnica Cvjetnog studija Z. 

Dodaje da L. P. obećava sve platiti internet-bankarstvom, ali pošalje nerealiziran nalog za plaćanje.

'Govori da je bolesna ili da nema novca'

- Kad je pitamo za plaćanje, obično se vadi da je bolesna, da sad nema novca. Ako inzistirate na plaćanju, onda vam pošalje inspekciju, prijeti da će vas zatvoriti - priča nam Zrinka, kojoj žena duguje 1000 kuna

Isto su prošle i cvjećarnice Maja, kojima je dužna 1000, te Dona, gdje je naručila aranžmane od 2000 kuna za svoj imendan.

- Za Božić je telefonski naručila 48 butelja vina. Isporučili smo to, a ona je poslala lažni nalog za plaćanje preko interneta koji nije realiziran. Sada ću podići tužbu - ogorčen je prevareni vlasnik vinarije Damir Josić.

Osim vinara, tužbu je podigao i vlasnik privatne tvrtke koja radi namještaj po mjeri.

- Htjela je opremiti stan i potpisala narudžbenicu od 80.000 kuna. Smuljala je da će platiti kad digne vezanu štednju. Sad mi je jasno da sam nasjeo - zaključuje Marko.

I 24sata je zaprijetila tužbom

Ivana Uvalića iz Retkovca upoznala je na internetskoj stranici za samce. On tvrdi kako mu je uzela 8000 kuna za legalizaciju.

- I selo sam nagovorio da joj da novac. Uzela je 25.000 kuna i nestala - kaže Ivan.

- Sve što radim i što sam radila, radila sam za svoju djecu. Pa tko nema neplaćenih računa, porezni dug i probleme s naplatom?! Vina sam naručila za kupca iz Zagreba, ali mi ih on nije platio. Obnovu stana i namještaj su mi radili bezveze i otkazala sam sve, a namještaj ću vratiti. Za sudove koji su u postupku imam dokaze. Neke dugove sad nisam mogla platiti jer me je stariji sin ostavio i uzeo mi s računa 30.000 kuna rekavši da me se stidi. I ja ću ga sad tužiti - tvrdi L. P. iz Osijeka, koja nam je na kraju zaprijetila tužbom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 288
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.