Obavijesti

News

Komentari 0

Prevario smrt: Pao u kamionu s litice od 25 metara i preživio

Prevario smrt: Pao u kamionu s litice od 25 metara i preživio
1

Kamiondžija Colin Tandy (43) vozio je zavojitom cestom i naglo ga je zabljesnulo sunce. Sletio je kamionom s litice. Liječnici su vjerovali kako neće prohodati

Britanac Colin Tandy (43) koji živi na Novom Zelandu preživio je nakon što je kamionom pao s litice visoke 25 metara u Marlboroughu u studenom prošle godine, piše Daily Mail. Slomio je osam rebara, oba kuka i zdjelicu. Imao je unutarnje ozljede, a na licu je dobio 40 šavova. Liječnici su bili uvjereni kako neće prohodati, ali je stao na noge samo nekoliko dana poslije nesreće. 

Vozio je zavojitom cestom oko pola sedam ujutro. Izašavši iz zavoja zabljesnulo ga je sunce.

- Nikada nisam doživio tako nešto. Sve je bilo narančasto. Kočio sam. Mislio sam kako ću uspjeti stati, ali odjednom sam počeo propadati - rekao je oženjeni otac četvero djece. Okrenuo se s kamionom od 16 tona najmanje četiri puta prije nego se zaustavio nedaleko od mora.

- Kao da sam bio u perilici rublja... Samo sam se okretao, glava mi je udarala. Držao sam se koliko sam mogao. Činilo se da nikada neću stati - rekao je Colin. Svaki puta dok se vozio tom cestom strahovao je da će pasti.

- U životu se najviše bojim utapanja, a dolje je bilo more. Čim sam počeo padati otkopčao sam pojas. Bacio sam se nekako iz kabine - prisjeća se Colin. Tada ga je ulovio strah da netko ne padne na njega. Osjetio je nadu čuvši glasove kolega koji su vozili iza njega. Helikopterom su ga prevezli u bolnicu. Sada će sudjelovati u natjecanju za 'Najkamiondžiju'. Predstavljat će Veliku Britaniju po najtežim rutama.