Obavijesti

News

Komentari 69

'Previše smo popuštali, ta se pogreška više neće ponoviti'

'Previše smo popuštali, ta se pogreška više neće ponoviti'
1

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da će Moskva na bilo koje nove sankcije odgovoriti "asimetrično", možda i zabranom preleta zrakoplova iznad Rusije

VIDEO

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da će Moskva na bilo koje nove sankcije odgovoriti "asimetrično", možda i zabranom preleta zrakoplova iznad ruskog teritorija, ako njezini zapadni partneri nastave s "iskušenjima da koriste silu u međunarodnim odnosima", prenosi Reuters.

- Budu li zapadne aviokompanije morale zaobilaziti naš zračni prostor, mnoge od njih koje ionako teško posluju, bi mogle bankrotirati. Ovo nije pravi način. Nadam se da će to naši partneri uskoro shvatiti - rekao je Medvedev.

Medvedev je u razgovoru za Dnevni list Vedermosti optužio Zapad što je uništio rusku ekonomiju donošenjem niza "glupih sankcija". 

- Moskva je možda bila previše strpljiva u svojim odgovorima na sankcije koje su nam SAD i EU uvele zbog naše uloge u  Ukrajini. Ta se pogreška neće više ponoviti. Ako budu uvedene sankcije povezane s energetskim sektorom, ili daljnje restrikcije za ruski financijski sektor, morat ćemo odgovoriti asimetrično - rekao je Medvedev.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Medvedev je kazao da se kriza u Ukrajini nastavlja, te da bi sve strane trebale iskoristiti priliku i prihvatiti mirovne prijedloge ruskog predsjednika Vladimira Putina, prema kojima bi velika područja na istoku Ukrajine ostala pod kontrolom pobunjenika. 

-Na žalost, Ukrajinska kriza se nastavlja, što je strašna tragedija, rekao je Medvedev. Nadam se da se kriza može riješiti, ako ukrajinski čelnici pokažu dobru volju i prihvate prijedloge koje je iznijela Rusija - dodao je ruski premijer.

Europska unija dogovorila je nove gospodarske sankcije Rusiji koje bi trebale stupiti na snagu u ponedjeljak,  ali su europski dužnosnici kazali da bi sankcije mogle biti suspendirane kako bi se Moskvi omogućilo da pokaže da je spremna na konstruktivno rješavanje sukoba u Ukrajini.

Primirje između Ukrajine i Rusije poljuljano

Primirje između ukrajinske vojske i proruskih snaga na istoku Ukrajine, potpisano u petak, već je na klimavim nogama. Jedna žena je ubijena u nedjelju u pucnjavi u Mariupolju, a na prilazima zračnoj luci Donjecka odjekivale su granate.

Prema protokolu prekida vatre potpisanom u petak u Minsku, koji je objavio OESS, sporazum određuje 'poseban status' za regije pod nadzorom separatista i izbore za regije Donjeck i Lugansk, uporišta proruskih pobunjenika. Unatoč kršenjima primirja, o tom bi se statusu trebalo raspravljati u Minsku u roku od tjedan dana, rekao je premijer samoproglašene separatističke republike Donjeck - Aleksandar Zakarčenko.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.