Obavijesti

News

Komentari 101

Izvrnula se brodica: Utopio se dok je spašavao petero djece

Izvrnula se brodica:  Utopio se dok je spašavao petero djece
4

U Ljubačkom zaljevu kod Paga oko 13.15 sati prevrnula se brodica na kojoj su navodno bila dva oca, jedan s troje, a drugi s dvoje djece. Utopio se muškarac (42)

VIDEO

U Ljubačkom zaljevu kod Paga oko 13.15 sati prevrnula se 4-metarska brodica na kojoj je bilo dvoje odraslih i petero djece osnovnoškolske dobi. Jedan od odraslih smrtno je stradao, a kako doznajemo, na brodici su bili njemački državljani. 

U brodici su bila dva oca, jedan s troje, a drugi s dvoje djece. Nakon prevrtanja broda jedan od očeva se utopio. Muškarac (42) je bez svijesti izvučen na obalu, gdje su ga pokušali reanimirati, no bilo je prekasno. 

Drugi roditelj (39) s djecom je doplivao do hridi u Ljubačkom zaljevu gdje im je pomogao nautičar koji se tu zatekao. Nautičar je pozvao policiju i Lučku kapetaniju. U tijeku je očevid koji vodi Lučka kapetanija. 

Upravljao čamcem bez dozvole

Preživjeli Nijemac samo je kimnuo glavom kada smo ga upitali je li dobro, a o okolnostima nesreće nije htio govoriti. Prema saznanjima s terena, on je zajedno s prijateljem i petero dječaka u dobi od 8 do 13 godina ušao u 4-metarsku brodicu s vanbrodskim motorom od 4 KS te isplovio prema hridima i plažama na suprotnoj strane uvale Ljupča. 

Bura koja je puhala, ulila im je more u čamac te su počeli tonuti. Odrasli su pokušavali spasiti djecu u čemu su i uspjeli. Djeca su, kako saznajemo, dobro. 

Navodno su u spašavanju djece pomogli i kupači s plaže. Neslužbeno doznajemo da je poginuli nautičar navodno djecu vozio bez položene dozvole za voditelja čamca, a niti jedno od jedno od djece nije imalo zaštitne prsluke.  

Loši vremenski uvjeti

- Uzrok smrti tek moramo utvrditi - kazao nam je Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture izvijestili su kako je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 13.20 po dojavi očevidaca s obale, pokrenula akciju spašavanja u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Zadar, odnosno Lučkom ispostavom Starigrad - Paklenica i Pomorskom policijom, čija su plovila upućena na poziciju pomorske nesreće u Ljubačku valu, nasuprot mjestu Ljubač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 101
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.