News

Komentari 3

'Preživio sam pad zrakoplova jer nisam pio, bio sam trijezan'

'Preživio sam pad zrakoplova jer nisam pio, bio sam trijezan'

Podsjetimo, 12. ožujka se srušio zrakoplov u kojem je bio 71 čovjek, a letio je iz Bangladeša u Nepal. Srušio se pri slijetanju u zračnu luku nepalskog glavnog grada Katmandua

Dayaram Tamrakar preživio je pad aviona u kojem je poginulo 49 ljudi. Uvjeren je kako mu je život spasila činjenica da nije pio alkohol. Turistički vodič kaže da  tijekom leta nije pio alkohol i da zbog toga nije zaspao.

- Cijelo vrijeme sam bio budan i potpuno svjestan pa sam se uspio osloboditi kada se avion zapalio - kaže. Tamrakar je ustao sa sjedala, razbio vrata u slučaju nužde i skočio na sigurno. Iz aviona se spasilo još 22 ljudi. 

Tamrakar je pomogao i drugim putnicima, piše Daily Mail. 

- Kada je netko počeo vikati da je izbio požar, morali smo hitno izaći van. Rep je već bio u plamenu. Vojska i hitne službe su brzo reagirali što je sigurno pomoglo tome da se i drugi spase - rekao je Tamrakar. 

- Avion se pripremao za slijetanje, ali je letio previše nisko. Nekoliko trenutaka prije nego je udario u zemlju ljudi su počeli vrištati. Nakon udarca je nastao kaos. Zahvalan sam što sam živ - kaže Tamrakar. Većina preživjelih je u bolnici. 

Podsjetimo, 12. ožujka se srušio zrakoplov u kojem je bio 71 čovjek, a letio je iz Bangladeša u Nepal. Srušio se pri slijetanju u zračnu luku nepalskog glavnog grada Katmandua. 

Najčitaniji članci