News

Komentari 92

Preživjela beba je u Nazorovoj: Nije se javio nitko od obitelji

Preživjela beba je u Nazorovoj: Nije se javio nitko od obitelji

Nezapamćeni zločin ostavio je dvoipolmjesečnog dječaka bez oca, majke, bake i djeda, tete... Najbliža rodbina koju sad ima su majka Igora Nađa, koja živi u Brezovici, te njezin bivši suprug

Beba od dva mjeseca, koju je jedinu poštedio pomahnitali ubojica, neozlijeđena je.

Policajci su odmah po dolasku na mjesto zločina nazvali Centar za socijalnu skrb čiji su djelatnici došli po dječaka, sina Igora Nađa (36) i Maje Tojagić (35), te ga smjestili u dom za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

- Nemam informacija je li se netko od šire obitelji dječaka interesirao o njemu, no nas nitko nije zvao - rekla nam je Jasna Kelava-Ćurković, ravnateljica Dječjeg doma.

- Tek treba utvrditi koji je centar za socijalnu skrb nadležan za dječaka, a to ovisi o činjenici gdje je za njega prijavljeno prebivalište. Dječak je dobrog općeg stanja - dodala je ravnateljica.

Nezapamćeni zločin ostavio je dvoipolmjesečnog dječaka bez oca, majke, bake i djeda, tete... Najbliža rodbina koju sad ima su majka Igora Nađa, koja živi u Brezovici, te njezin bivši suprug, otac Igora Nađa, koji je u Švedskoj.

Obiteljski zakon u članku 116. uređuje pitanje roditeljske skrbi za slučaj smrti oba roditelja.

“U slučaju smrti oba roditelja, Centar za socijalnu skrb stavit će dijete pod skrbništvo. Roditelj može za života u oporuci (...) imenovati osobu za koju smatra da bi se u slučaju njegove smrti najbolje skrbila o djetetu. Kad se u slučaju smrti roditelja imenuje skrbnik, uzima se u obzir volja roditelja, osim ako ako to nije u skladu s djetetovom dobrobiti.”

Najčitaniji članci