Obavijesti

News

Komentari 64

Priča o divljaku iz Bjelovara: 'Vozi pijan, prijeti, a i robijao je pet godina, smrtno ga se bojim'

Priča o divljaku iz Bjelovara: 'Vozi pijan, prijeti, a i robijao je pet godina, smrtno ga se bojim'
11

Ovaj rekorder koji ima u dosjeu 100-tinjak prometnih prekršaja i nekoliko kaznenih djela za prijetnje je gotovo pet godina od svojih 51 proveo u zatvorima

Dok se Nenad Vukašinović, najpoznatiji bjegunac pred policijom na sjeveru Hrvatske, od utorka nalazi na desetodnevnom zadržavanju u bjelovarskom zatvoru, a Opel s kojim je u ponedjeljak pijan sletio u Cirkveni u putnom jarku, susjedi u Prgomelju kraj Bjelovara su barem malo odahnuli.

Ovaj rekorder koji ima u dosjeu 100-tinjak prometnih prekršaja i nekoliko kaznenih djela za prijetnje je gotovo pet godina od svojih 51 proveo u zatvorima.

POGLEDAJTE VIDEO: Nenad divljao po okolici Bjelovara 

Pokretanje videa ...

O Vukašinoviću u njegovu selu Prgomelju, koje je nekih dvadesetak kilometara od Bjelovara, ljudi baš i nisu raspoloženi govoriti. Tu i tamo netko se usudi stati pred fotoaparat i reći što misli. Jedna od njih je Vukašinovićeva susjeda M. V. (78), čija je kuća oko 100 metara udaljena od Vukašinovića.

'Na smrt ga se bojim' 

- Ja se njega na smrt bojim - rekla nam je. Zbog prijetnje njoj i drugim susjedima da će im zapaliti kuće Vukašinović je osuđen. Proveo je 18 mjeseci u zatvoru. Izgleda da je svoje prijetnje djelomično i ostvario jer se u presudi suda navodi da je odgovoran i za palež njezina štaglja. Nesretna žena tvrdi da do dana današnjeg nije dobila nikakvu naknadu.

Divlji Neno po zatvorima proveo više od 4 godine: Sad je opet izašao pred prekršajnog suca
Divlji Neno po zatvorima  proveo više od 4 godine: Sad je opet izašao pred prekršajnog suca

- Došao me tražiti struju da može nešto raditi na kući. Dala sam mu da se priključi i onda je nešto slagao na svojem štaglju oko struje i došlo je do požara na njegovoj kući. Rekla sam mu da mu ne mogu dati da se priključi dok mene nema. Tad mi je prijetio da će gorjeti selo. Zapalio mi je štagalj, a ja nemam novca za sud – prepričava nam M. V. dodajući da je od tada zbog njega bila na psihijatrijskom liječenju.

Druga pak susjeda N. K., ispod čije kuće se odvijala filmska potjera od prije tjedan dana, kad je Vukašinović bježao policiji po poljima, kaže da se s njim može razgovarati kad je trijezan. Ali su to rijetki trenuci. I njezinu sinu je prijetio.

Kako smo doznali, prva ga je žena, s kojom ima dvije kćeri, napustila još prije 20-ak godina.

bjegunac

- Od tada su kod njega dolazile neke žene koje su poput njega bile sklone piću - tvrde susjedi s kojima smo razgovarali.

Vukašinović inače na jednoj ruci nema šaku, a na drugoj su mu ostala samo dva prsta. Susjeda N. K., s kojom je u koliko-toliko solidnim susjedskim odnosima, rekla je da je ozljede zadobio prilikom berbe kukuruza.

Napravio svoje tablice 

- Berač se zaštopao, a on je gurnuo ruku kako bi otklonio kvar i stroj mu je zahvatio šaku. Kao da nije ni bio svjestan toga. Bio je totalno pijan. Isto se desilo nakon godine dana pa je ponovno sa zdravom rukom išao ‘prčkati’ po beraču kukuruza i ostala su mu dva prsta te ruke – prepričava nam susjeda slučajeve ozljeda Nenada Vukašinovića.

 Svi u selu se slažu da ih je strah Vukašinovića. Bilo na cesti kad vozi pijan i kad vozi neregistrirani automobil bez osiguranja, bilo zbog njegovih prijetnji. Da su donekle u pravu, uvjerili smo se i u Cirkveni, gdje smo u putnom jarku pronašli njegov automobil. Umjesto registarskih pločica, Nenad Vukašinović je stavio svoje oznake. Na improviziranim tablicama stoji hrvatski grb i kemijskom olovkom napisano “KC-KŽ - tablice izgubljene“.

Susjedi dodaju kako barem malo odahnu kad znaju da je u zatvoru. A to najčešće prepoznaju po zatvorenim vratima njegova dvorišta.

Ovo je divlji Neno koji je policiji bježao danima: Otrijeznio se i završio u zatvoru na 10 dana
Ovo je divlji Neno koji je policiji bježao danima: Otrijeznio se  i završio u zatvoru na 10 dana

- Kad je doma, onda ih zatvori da mu policija ne dođe iznenada - tvrde susjedi.