Obavijesti

News

Komentari 240

Pričekat ćemo da se ministar očituje, nećemo nikoga osuditi

Pričekat ćemo da se ministar očituje, nećemo nikoga osuditi
9

Ministar branitelja prijavljen je na adresi u Samoboru na kojoj se nalazi baraka veličine desetak četvornih metara. No Crnoja već godinama živi u Podsusedu

VIDEO

HDZ u utorak nije želio komentirati novu aferu u čijem se središtu našao novi ministar branitelja Mijo Crnoja.

"Prvo ćemo pričekati da se ministar Crnoja očituje o svim navodima, nećemo nikoga unaprijed osuditi...", napisali su na službenom HDZ-ovom Twitteru u odgovoru na upit novinarke HRT-a.

Novi ministar vanjskih poslova Miro Kovač na pitanje o Crnoji odgovorio je kako nije čitao novine i ne može komentirati. 

Predsjednik stranke HSP AS Ivan Tepeš i novi dopredsjednik Sabora također nije ništa čuo o optužbama na Crnojin račun, no naglasio je kako je vrlo optimističan što se tiče nove Vlade, piše RTL.

Peđa Grbin (SDP) smatra da ministar branitelja Mijo Crnja još danas mora dati jasne odgovore na sva otvorena pitanja.

- Ako je ono što je navedeno istina, ako doista živi na različitoj adresi, ako doista vara proračun, ako se doista ponašao nasilnički kao što je opisano u medijima Crnoja mora ili dati ostavku ili ga Orešković mora razriješiti dužnosti. Oko toga nema nikakve dvojbe - poručio je.

Robert Podolnjak (Most) tvrdi da nema nikakve infromacije o slučaju Crnoja niti je o tome išta pročitao.

- Očito da je to posao nadležnih tijela, kao i u svakoj drugoj prilici ako netko nije na određenom prebivalištu pa neka nadležna tijela to istraže, postoje ona tijela koja moraju utvrditi čije je prebivalište i gdje točno - izjavio je.

Na pitanje ako su optužbe točne treba li dati ostavku, Podolnjak je samo rekao:

- Ministar će morati prvo odgovoriti na sva pitanja javnosti i ti odgovori i eventualno rezultati istrage nadležnih tijela ukoliko bude pokrenuta bilo kakva istraga će biti relevantni za donošenje odluke na vladi, prije svega predsjednika vlade jer sadašnji ministar uživa povjerenje vlade i Sabora. zato pričekajmo bilo kakvu odluku gdje je njegovo prebivalište, boravište, da li je pokrenut bilo kakav postupak, da li postoje bilo kakve optužbe, u ovom trenutku ja stvarno nemam informacije - izjavio je.

Na pitanje jesu li zastupnici Mosta to sve znali nije mogao reći.

- Ja nisam imao saznanja i ne sjećam se da smo na nekoj sjednici Nacionalnog vijeća baš raspravljali o gospodinu Crnoji - rekao je.

Na ponovljeno pitanje hoće li Most traćiti njegov smjenu ako se svi navodi pokažu istinitima odgovara:

- Nemojte tražiti hipotetične odgovore, ovisno o tome što bi se moglo utvrditi. Postoje tijela koja će donijeti odluku i na temelju te odluke vidjet ćemo obrazloženje i odgovore ministra, prema tome, budimo strpljivi. Nemojmo unaprijed nekoga osuditi, ima pravo na odgovor, ja bih ipak pričekao da se dobiju sve relevantne informacije - zaključio je.

- Potvrde li se medijski navodi o slučaju Crnoja, ako je on častan čovjek, a vjerujem da u dijelu koji se tiče  braniteljskog staža jest, onda će on sam podnjeti ostavku, a ako ne onda je premijer taj koji bi trebao imati zadnju riječ - rekao je SDP-ov Franko Vidović u središnjici stranke. 

Ipak, s obzirom da o ovom slučaju danas više govore Karamarko i Petrov ne vjeruje da će premijer imati zadnju riječ jer zasada, za razliku od Karamarka i Petrova sjedi sa strane i šuti. 

Rekao je da se domovina, kao što je to bio slučaj u Domovinskom ratu, brani oružjem, a u miru poštivanjem Ustava, Zakona i plaćanjem poreza. 

Od novog ministra branitelja očekuje da se obrati javnosti i obrazloži sve što se u medijima navodi. 

- Ako se medijski navodi pokažu točnima, Crnoja ima veliki problem, a institucije sustava dosta posla - rekao je.

Podsjetimo, ministar branitelja prijavljen je na adresi na kojoj se nalazi baraka veličine desetak četvornih metara. Crnoja je naime, prijavio adresu u samoborskoj ulici Gradna 85/G. Na toj adresi nalazi se zemljište i oronula baraka. Susjedi vjeruju da Crnoja na tom zemljištu planira izgraditi kuću. Inače, Crnoja već godinama živi s obitelji u zagrebačkom naselju Podsused, no s interfona je uklonjena pločica s njegovim prezimenom.  

Crnojina adresa u Samoboru navedena je u službenom životopisu koji je poslao HDZ, ali i na biračkom popisu za dijasporu gdje je Crnoja bio jedan od kandidata. Na saborskoj stranici adresa nije objavljena zbog odredbi iz Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.