Obavijesti

News

Komentari 98

'Pričljivac' Vukšić: Karamarku bih oduzeo zastupničku plaću

'Pričljivac' Vukšić: Karamarku bih oduzeo zastupničku plaću
3

Najpričljiviji zastupnik o onima kojih nema u Saboru: 'Ne rade na terenu. Kad je Kerum radio na terenu? Kako ono pjeva po birtijama. To su smiješna opravdanja'

VIDEO

Najpričljivji zastupnik u sedmom sazivu Sabora laburist Branko Vukšić kazao je da je njegova dužnost javljati se za riječ. 

Osvrnuo se i na zastupnike koji su se poput Karamarka u dvije godine mandata samo četiri puta javili za riječ:

Ja bih takvim saborskim zastupnicima oduzeo prvo plaću. Saborski zastupnik koji govori četiri puta nije zaslužio plaću jer treba definirati koja je zapravo naša uloga, a naša uloga je iznositi stavove, mišljenja. Karamarko je rekao da on radi posao u stranci, pa neka ga stranka plati. Ja sam za to da se uvede obavezno prisustvo na sjednicama, da imamo neke norme, što znači sjediti, dolaziti u Sabor i primati plaću. To znači samo uštediti na grijanju, doma ne grijati se, znači ugasiti grijanje i doći ovdje i plandovati - ustvrdio je laburist.

Pita se i koja je uloga zastupnika koji ne dolaze i ne govore u Velikoj vijećnici. Vukšić napominje i da ima dosta SDP-ovaca koji u Sabor dolaze samo petkom dići ruke za zakone, a uvjeren je da 90 posto njih ne zna za što su glasovali jer niti jedan zakon nisu ni pročitali.

'Teško je biti Zoran Milanović i držati sve konce u rukama'

- Sve ovisi o pojedincu. Teško je biti Zoran Milanović i držati sve konce u rukama i to je loše, to je teško biti. Ali saborski zastupnik vladajuće većine nije teško biti, to je najlakše biti, digneš ruku, ja sam bio svjedok kad su saborskim zastupnicima većine slali na SMS kako trebaju dići ruke, a posljednja je rečenica glasila, ne pitajte zašto - otkrio je Vukšić.

'Kad je Kerum radio na terenu? On pjeva po birtijama'

Opravdanja pojedinih zastupnika da u Saboru nisu jer rade na terenu za Vukšića nisu uvjerljiva:

Ne rade na terenu. Kad je Kerum radio na terenu? Kako ono pjeva po birtijama, mislim, to su smiješna opravdanja. Saborski zastupnici su s pravom ocijenjeni loše jer većina ne radi svoj posao - zaključio je.

Najskuplji je Blažeković: Mi štedimo koliko možemo 

Najskuplji zastupnik Boris Blažeković (HNS) osvrnuo se na svoje troškove u ovoj godini koji iznose 182.197 kune.

- Nisam ja ništa potrošio, ja sam radio svoj posao, a moj posao zahtjeva određene troškove. Moj posao kao voditelja izaslanstva Sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a je da putujem na određene događaje i evente koje organizira Parlamentarna skupština po cijelom svijetu. Niti biram gdje ću ići niti kada ću ići niti biram gdje ću odsjesti - rekao je.

Nije želio komentirati druge zastupnike koji iako nisu u izaslanstvima imaju visoke troškove. No, Blažeković smatra da bi se svi zastupnici trebali svesti u okvire.

'Mi štedimo koliko možemo. To je sve skupo'

- Mi štedimo koliko možemo. To je sve skupo. Može izaslanstvo i kolege s kojima radim državi je uštedjelo 1,5 milijuna kuna vezano za organizaciju godišnjeg zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a u Dubrovniku - ustvrdio je.

Nisam zadovoljan što neki zastupnici uopće ne dolaze u Sabor i što su malo aktivni, ali to ide na njihovu dušu i to građani moraju nagraditi ili kazniti, kazao je Blažeković

Kako se ponašaju ostali zastupnici, to kaže, ide na njihovu savjest.

Ustvrdio je da je njegova savjest čista te da je ponosan na rad jer smatra da su odradili dobar posao. Smatra da nije dobro što se pojedini zastupnici vrlo rijetko ili uopće ne dolaze na sjednice Sabora. Smatra da to nije dobro jer zastupnici imaju obvezu svoju dužnost obavljati najbolje što znaju.

- Netko je jače, netko manje kapacitiran, ali u tom okviru trebamo dati maksimum posebno zbog teške situacije u kojoj se zemlja nalazi. Zato mi moramo pokazati više angažmana, energije i elana od bilo koga drugoga ovoj zemlji. Nisam zadovoljan što neki zastupnici uopće ne dolaze u Sabor i što su malo aktivni, ali to ide na njihovu dušu i to građani moraju nagraditi ili kazniti - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.