Obavijesti

News

Komentari 1

'Pričom o aviobombi samo se želi maknuti fokus s ministara pod istragama, rastu cijena...'

'Pričom o aviobombi samo se želi maknuti fokus s ministara pod istragama, rastu cijena...'

Mostov Grmoja uvjeren je, iako i sam kaže da nije stručnjak, da na letjelici koja se srušila prošlog tjedna u Zagrebu, nije bila bomba, a smatra da Plenković pričom o tome želi maknuti fokus s domaćih problema

Nakon incidenta s padom letjelice sigurno je velik broj građana bio uznemiren jučerašnjim preletom aviona, posebno oni koji možda nisu znali o čemu se radi, a pitanje je koliko ih je time dobilo uopće osjećaj sigurnosti. Sasvim je jasno da, ako je prelet u određeno vrijeme, ne štitimo time naš zračni prostor niti šaljemo poruku da se ono što se dogodilo ne može dogoditi ponovno, poručuje Mostov Nikola Grmoja, koji jučerašnji prelet MIG-ova i francuskih Rafalea vidi samo kao PR-ovski potez Vlade nakon sigurnosnog incidenta prošlog tjedna. 

Ima li bombe u dronu? Eksperti za 24sata: Skeptični smo, ovako bi izgledala eksplozija te bombe
Ima li bombe u dronu? Eksperti za 24sata: Skeptični smo, ovako bi izgledala eksplozija te bombe

No, ne slaže se ni s potezom predsjednika Republike Zorana Milanovića koji se nakon preleta javio priopćenjem u kojem je naglasio kako je izdao zapovijed o zabrani bilo kakvih preleta vojnih aviona i istragu tko uznemiruje građane u ovim okolnostima. 

- Mislim da potez kojim zabranjuje takve prelete nije dobar. Trebaju se Vlada i on dogovarati oko takvih stvari. Ovako šaljemo lošu poruku prema našim saveznicima i da državni vrh nije koordiniran u ovakvoj nestabilnoj situaciji. I jedan i drugi potez ocijenio bih nedovoljno dobrim, odnosno potezom koji samo šalje dodatnu nesigurnost. Premijeru Plenkoviću bih poručio da neki od nas dobro znaju tko mu došaptava na uho, mi znamo čiji je ovo PR potez i poručio bih mu da manje sluša Roberta Kopala - kaže. 

'Vrhunac novog normalnog je pad letjelice, a dvojac na vrhu je kao da su razmaženi tinejdžeri'
'Vrhunac novog normalnog je pad letjelice, a dvojac na vrhu je kao da su razmaženi tinejdžeri'

Grmoja smatra i kako Vlada pričom o aviobombi na letjelici želi maknuti fokus s ministara pod istragama, rastu cijena goriva i energenata te problema koji muče građane. 

- Nisam stručnjak, ali siguran sam da na toj bespilotnoj letjelici nije bila bomba težine 120 kilograma, a čak ni 40 kao što je kasnije rečeno jer bi tu eksploziju čuli gotovo svi građani Grada Zagreba. Vrijeme je da prestanu i predsjednik Vlade i države uznemiravati građane, pustimo da institucije odrade svoje i posvetimo se problemima koji stvarno muče naše građane. U ovako nesigurnim vremenima imati ljude koji su pod teretom istraga je ogromna opasnost za nacionalnu sigurnost jer mi u vrhu vlasti imamo ljude koji su očito ucjenjivi i na koje se može utjecati - poručio je.