Obavijesti

News

Komentari 8

Prihvaćen amandman Petir za pomoć progonjenim kršćanima

Prihvaćen amandman Petir za pomoć progonjenim kršćanima

Predstavnica Vlade je, u nešto izmijenjenom obliku, prihvatila amandman Marijane Petir na prijedlog državnog proračuna da se unutar MVP-a 1,5 milijuna kuna izdvoji za pomoć progonjenim kršćanima

VIDEO

Na razdjelu Ministarstva vanjskih poslova otvorit će se nova proračunska aktivnost i 1,5 milijuna kuna za pomoć progonjenim kršćanima i drugim osobama u potrebi rasporediti sa stavke za razvojne suradnje, kazala je državna tajnica u Ministarstvu Andreja Metelko -Zgombić prihvaćajući amandman Marijani Petir.

Ostale predložene amandmane na proračun za 2021. na poziciji Ministarstva vanjskih poslova Vlada je odbila, među kojima i onaj Kluba zeleno lijevog bloka da se izdvoji 30 milijuna više za pomoć organizacijama koje se bave razvojnom suradnjom i humanitarnom djelatnošću u inozemstvu.

Nisu prihvaćeni ni amandmani kojima je oporba predložila preraspodjelu sredstava unutar Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva kulture i medija i Ministarstva poljoprivrede.

Među njima je i amandman Mosta da se milijun kuna izdvoji za obilježavanje mjesta stradavanju u Domovinskom ratu u Dubrovniku, amandman Kluba zeleno lijevog bloka da se dva milijuna kuna izdvoji za obnovu spomenika NOB-a kao i amandman Kluba Glasa, IP-a i Pametnog da se povećaju sredstva za psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć stradalnicima u Domovinskom ratu.

Sabor će zasjedati cijeli tjedan, donosi proračun, raspravlja o izmjenama Ovršnog zakona...
Sabor će zasjedati cijeli tjedan, donosi proračun, raspravlja o izmjenama Ovršnog zakona...

Vlada je odbila i amandman kojim je oporba tražila na poziciji Ministarstva kulture sredstva primjerice za Memorijalni centar žrtava totalitarnih režima, za osvjetljavanje tvrđave Topana, za uređenje starokršćanske bazilike u Zmijavcima, za uređenje i zaštitu nalazišta čovječje ribice Krčevac, kao i za osvjetljavanje Đakovačke katedrale.

Nisu prošli ni amandmani Kluba Glasa, IP-a i Pametnog da se osigura 8 milijun kuna za potpore samostalnim umjetnicima i povećaju subvencije za poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama za 3 milijuna kuna.

Odbijeni su i amandmani Mostovog Mire Bulja da se osiguraju veća sredstva za sanacija Dioklecijanove palače i sanaciju stadiona Poljud, kao i IDS-ovi za rekonstrukciju muzeja Poreštine ili sanaciju Eufrazijeve bazilike.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković odbila je pak sve amandmane koji se tiču njezina ministarstva a kojim je oporba tražila više za stočarsku proizvodnju, pomoć govedarstvu i svinjogojstvu, za šume.

'Mi smo na ponoru ekonomske krize, a vladajući se ponašaju kao da se ne događa ništa...'
'Mi smo na ponoru  ekonomske krize, a vladajući se ponašaju kao da se ne događa ništa...'

„Nemojte zaboraviti odakle ste došla,, tu ćete se i vratiti” , poručio je Božo Petrov (Most) ministrici Vučković nezadovoljan neprihvaćanjem amandmana kojim bi se 10 milijun kuna osiguralo za azil a napuštene životinje u Dubrovniku, te 5 milijuna kuna za Centar za agrume u Opuzenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.