News

Komentari 112

Prijatelj Davida Komšića branio majku, otac ga ranio pištoljem

Prijatelj Davida Komšića branio majku, otac ga ranio pištoljem

OBITELJSKO NASILJE Vice Palić (25) teško je ozlijeđen, a njegova oca (55), koji ga je ranio iza kafića Infinity, priveli su na krim istraživanje. Sukobljavali su se i ranije...

Zagrebačka policija je jučer utvrđivala okolnosti vatrenog obračuna u Južnoj ulici.

Za sada su utvrdili kako je u subotu oko 20 sati, nakon svađe i fizičkog sukoba, 55-godišnjak pucanjem iz vatrenog oružja teško ozlijedio 25-godišnjaka.

Liječnička pomoć mu je pružena u KB-u Dubrava. Napadača su odveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Neslužbeno doznajemo kako je riječ o obiteljskom obračunu i da je ranjen Vice Palić, koji se s ocem, navodno, posvađao jer je nasrnuo na njegovu majku. Nakon što policija provede kriminalističko istraživanje, napadača će najvjerojatnije predati policijskom nadzorniku. Potom bi ga, ako tužiteljstvo za njega zatraži istražni zatvor kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti nedjelo, trebali dovesti pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji odlučuje o tome.

Podsjećamo, Vice Palić je od ranije bio evidentiran u policiji, a javnosti je postao poznat nakon nepravomoćne presude Davidu Komšiću, kad ga je napao stric ubijene Kristine Krupljan.

Palić je 9. travnja 2018. godine bio na Županijskom sudu zbog nasilja u obitelji, odnosno tučnjave s ocem. Iz zgrade na Zrinjevcu izašao je oko 11.30 sati, a nakon objave nepravomoćne presude s prijateljem se na biciklima vozio oko suda. Dok je Vesna Krupljan, majka brutalno ubijene Kristine Krupljan, komentirala nepravomoćnu presudu, sa strane je dobacivao: “Trebali ste o tome ranije govoriti”.

U jednom trenutku otac ubijene djevojke Dalibor Krupljan i njegov brat potrčali su za njim. Dostigli su ga kraj zgrade Ministarstva vanjskih poslova, gdje je stric ubijene izgubio živce i nasrnuo na mladića te su “poletjele” šake. Sukob je prekinuo policajac koji je uspio uzeti Palićeve dokumente, ali mladići su uspjeli pobjeći. Zbog tog incidenta policija ga je prijavila za remećenje javnog reda i mira, odnosno za naročito drsko ponašanje.

Četiri mjeseca kasnije završio je na mjesec dana u istražnom zatvoru kako ne bi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti nedjelo. Policija ga je, naime, sumnjičila da je u blizini dvaju škola u zagrebačkoj Dubravi maloljetniku prodao manju količinu marihuane.

Pripremno ročište u ovom predmetu na Županijskom sudu u Zagrebu bilo je više puta odgađano zbog različitih razloga.

Najčitaniji članci