Obavijesti

News

Komentari 46

Prijatelji su Ljubi (48) ispunili želju: Ne hoda, ali je zato letio

Prijatelji su Ljubi (48) ispunili želju: Ne hoda, ali je zato letio
4

Božićna želja: Ljubo Benjak (48) iz Varaždina nepokretan je od 18. godine. Prijatelji su ga odveli na Ravnu Goru gdje se paraglajderom vinuo u zrak sa 660 m visine

VIDEO

Ljubo Benjak (48) iz Varaždina nepokretan je 30 godina. Imao je samo jednu želju - da poleti i barem se nakratko oslobodi kolica.

Prijatelji su ostvarili njegov san i odveli ga na Ravnu Goru. Ondje se paraglajderom vinuo sa 660 metara u visine. Svoju želju prišapnuo im je za Božić.

- Let je bio božanstven! Ma savršeno je bilo. Znate kako je to kad ne mogu hodati, a mogu letjeti. Iz kolica sam se vinuo u nebeske visine oslobođen boli, žuljanja kolica. Nisam se bojao leta, ali bio sam skeptik po pitanju uzlijetanja i slijetanja. Kad vas tijelo ne drži, teško je zamisliti kako ćete se snaći s paraglajderom bez obzira na to što je netko s vama. Sve je prošlo savršeno. Nisam stigao razmišljati o letu koliko sam uživao. Nakon toliko godina gledao sam zagorska sela i polja kojima sam nekada trčao i to iz ptičje slobode - pričao je ushićeno u dahu Ljubo.

Nakon kobnog skoka u rijeku više nije stao na noge

Kad je imao 18 godina, skakao je na glavu u rijeku koju je dobro poznavao. Oluja je nanijela mulj gdje je rijeka prije bila duboka. Nakon skoka više nije stao na noge. Živi u Domu za starije i nemoćne u Varaždinu.

- Oni su zaboravljeni od svih. Ljubo mi je prijatelj pa smo jedne godine organizirali humanitarnu akciju za Božić. Tada mi je rekao kako mu je najveća želja letenje. Odlučio sam mu je ispuniti, no čekali smo idealne vremenske uvjete - rekao je Kristijan Mikac, predsjednik paragliding kluba Zero Gravity.

Kristijan i članovi njegovog paragliding kluba trude se svake godine organizirati humanitarnu akciju ili pomoći na bilo koji drugi način Domu za starije i nemoćne u Varaždinu jer ljudi s posebnim potrebama ondje žive u prilično teškim uvjetima. Pozivaju sve koji su voljni da na bilo koji način pomognu Ljubi i njegovim prijateljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...