Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prijatelji Ivane Fogadić (29): 'Smijehom je skrivala strah...'

Prijatelji Ivane Fogadić (29) ne mogu vjerovati da je naudila 5-godišnjem sinu. Tvrde da je često odlazila kod roditelja, ali nikada nikome nije rekla čega se boji

24sata
Foto: 24sata
538 komentara

Večer prije nestanka Ivana Fogadić (29) je šokirano čitala poruke na Facebook profilu supruga Valentina. Njeni prijatelji vjeruju kako je to bio okidač tragedije u kojoj su živote izgubili ona i sin Patrik (5).

- Ivani je ispričao da je na terenu u Slavoniji, a taj tjedan navodno je bio na moru. Nakon svega što je pretrpjela, bio je to udarac s kojim se, očito, nije mogla nositi - ispričala nam je njezina poznanica, dobro upućena u odnose unutar obitelji. Podsjetimo, Ivana je sa sinom Patrikom u nedjelju u gluho doba noći u Opel Astri čakovečkih registracijskih oznaka otišla iz obiteljske kuće u Totovcu u Međimurju.

Na Facebook profilu ostavila je potresno oproštajno pismo u kojem je nagovijestila najgore. Ribiči su u srijedu u jezeru HE Dubrava našli tijelo dječaka, a dan kasnije u poslijepodnevnim satima policija je izvukla smrskani automobil i još jedno tijelo. Iako je tijelo bilo u lošem stanju, uspjeli su obaviti prepoznavanje. Kako neslužbeno doznajemo, član uže obitelji potvrdio je da je riječ o Ivani.

Njezine ostatke otpremili su u Zavod za sudsku medicinu i patologiju u Zagreb. Nakon obdukcije utvrdili su da je Ivana, kao i njezin petogodišnji sin, preminula od utapanja.

'Čini se da se bojala nekome povjeriti'

I dok policija još utvrđuje kako je Opel Astra završila u jezeru, Ivanini prijatelji pitaju se je li se tragedija mogla izbjeći.

- Radila je u osnovnoj školi u Čakovcu kao pomagačica u nastavi. Uvijek je bila nasmijana te svojim ponašanjem nikad nije dala naslutiti što proživljava u svoja četiri zida. Da se barem nekome povjerila, ali čini se da se previše bojala - kaže njezina prijateljica.

Tvrdi da je u šest godina, koliko je Ivana živjela sa suprugom u Međimurju, nekoliko puta otišla u Slavoniju da nađe mir kod roditelja. Međutim, navodno nasilje u obitelji nikad nije prijavila policiji ni Centru za socijalnu skrb, što su oni priopćenjem potvrdili. Uz sina je bila vezana i gotovo se nikad nije odvajala od njega.

- Rodio se nešto ranije te je imao manjih problema. No ona je puno radila s njim i svemu ga je naučila. Bio je vrlo živahno, ali milo i lijepo odgojeno dijete. Patrik joj je bio sve na svijetu - govori nam prijateljica.

Patrikov stric: 'Valentinu je oduzela svjetlo života'

Dječakov otac Valentin, kojeg su policajci jedva spriječili da skoči u jezero po sina, stalno je na terapiji kako bi uopće mogao funkcionirati. Njegov brat Robert piše na društvenoj mreži:

- Dragi moji, mislio sam da na ovom profilu neću napisati više ni slova, ali ne mogu ne reagirati na konstantne napade i monstruozne konstrukcije kojekakvih maloumnika i pojedinih medija. Nije im dovoljno što ga je ova tragedija psihički i fizički uništila i što mu je nasilno oduzeta najvažnija osoba u njegovu životu. Ne, oni i dalje vulgarnim komentarima i pristranim prilozima nastoje diskreditirati moga brata. Nitko ne haje za to što je CZSS u Čakovcu izdao priopćenje da nemaju saznanja o obiteljskom nasilju, da je policija izdala isto takvo priopćenje, što nitko od susjeda ne vjeruje u to. Pa gospodo maloumnici, taj nasilnik, pijanac, zlostavljač je uslišao želju Ivaninih roditelja da se Patrik i Ivana sahrane zajedno u njezinom rodnom mjestu Otoku. Recite mi, tko bi od vas imao toliko veliko srce da oprosti osobi koja mu je oduzela svjetlo njegova života? - napisao je Robert.

Policija čuva razbijenu Astru

Prema razbijenom prednjem kraju Opel Astre policija je zaključila da je vozilo udarilo u nasip visok oko pola metra, nakon čega je automobil završio u kanalu širokom oko 40 metara.

Suvozačev prozor bio je spušten, a pretpostavlja se da ga je sama Ivana spustila kako bi se auto prije napunio vodom i potonuo. Astra je, doznajemo, na čuvanom parkiralištu policije. Ako to odvjetništvo zatraži, poslat će je u Zagreb na vještačenje.

Ivana i Patrik bit će pokopani zajedno

Posljednji ispraćaj Ivane i Patrika Fogadića bit će u subotu u 15 sati na mjesnom groblju u Otoku. Bila je to želja Ivaninih roditelja, koju je njen suprug Valentin odlučio poštovati.

Profil Ivana Blackdiamond, na kojem je ostavila posljednju poruku, u petak je nestao s Facebooka.


Možda vas zanima i ovo:
Message