Obavijesti

News

Komentari 538

Prijatelji Ivane Fogadić (29): 'Smijehom je skrivala strah...'

Prijatelji Ivane Fogadić (29): 'Smijehom je skrivala  strah...'
5

Prijatelji Ivane Fogadić (29) ne mogu vjerovati da je naudila 5-godišnjem sinu. Tvrde da je često odlazila kod roditelja, ali nikada nikome nije rekla čega se boji

VIDEO

Večer prije nestanka Ivana Fogadić (29) je šokirano čitala poruke na Facebook profilu supruga Valentina. Njeni prijatelji vjeruju kako je to bio okidač tragedije u kojoj su živote izgubili ona i sin Patrik (5).

- Ivani je ispričao da je na terenu u Slavoniji, a taj tjedan navodno je bio na moru. Nakon svega što je pretrpjela, bio je to udarac s kojim se, očito, nije mogla nositi - ispričala nam je njezina poznanica, dobro upućena u odnose unutar obitelji. Podsjetimo, Ivana je sa sinom Patrikom u nedjelju u gluho doba noći u Opel Astri čakovečkih registracijskih oznaka otišla iz obiteljske kuće u Totovcu u Međimurju.

Na Facebook profilu ostavila je potresno oproštajno pismo u kojem je nagovijestila najgore. Ribiči su u srijedu u jezeru HE Dubrava našli tijelo dječaka, a dan kasnije u poslijepodnevnim satima policija je izvukla smrskani automobil i još jedno tijelo. Iako je tijelo bilo u lošem stanju, uspjeli su obaviti prepoznavanje. Kako neslužbeno doznajemo, član uže obitelji potvrdio je da je riječ o Ivani.

Njezine ostatke otpremili su u Zavod za sudsku medicinu i patologiju u Zagreb. Nakon obdukcije utvrdili su da je Ivana, kao i njezin petogodišnji sin, preminula od utapanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Čini se da se bojala nekome povjeriti'

I dok policija još utvrđuje kako je Opel Astra završila u jezeru, Ivanini prijatelji pitaju se je li se tragedija mogla izbjeći.

- Radila je u osnovnoj školi u Čakovcu kao pomagačica u nastavi. Uvijek je bila nasmijana te svojim ponašanjem nikad nije dala naslutiti što proživljava u svoja četiri zida. Da se barem nekome povjerila, ali čini se da se previše bojala - kaže njezina prijateljica.

Tvrdi da je u šest godina, koliko je Ivana živjela sa suprugom u Međimurju, nekoliko puta otišla u Slavoniju da nađe mir kod roditelja. Međutim, navodno nasilje u obitelji nikad nije prijavila policiji ni Centru za socijalnu skrb, što su oni priopćenjem potvrdili. Uz sina je bila vezana i gotovo se nikad nije odvajala od njega.

- Rodio se nešto ranije te je imao manjih problema. No ona je puno radila s njim i svemu ga je naučila. Bio je vrlo živahno, ali milo i lijepo odgojeno dijete. Patrik joj je bio sve na svijetu - govori nam prijateljica.

Patrikov stric: 'Valentinu je oduzela svjetlo života'

Dječakov otac Valentin, kojeg su policajci jedva spriječili da skoči u jezero po sina, stalno je na terapiji kako bi uopće mogao funkcionirati. Njegov brat Robert piše na društvenoj mreži:

- Dragi moji, mislio sam da na ovom profilu neću napisati više ni slova, ali ne mogu ne reagirati na konstantne napade i monstruozne konstrukcije kojekakvih maloumnika i pojedinih medija. Nije im dovoljno što ga je ova tragedija psihički i fizički uništila i što mu je nasilno oduzeta najvažnija osoba u njegovu životu. Ne, oni i dalje vulgarnim komentarima i pristranim prilozima nastoje diskreditirati moga brata. Nitko ne haje za to što je CZSS u Čakovcu izdao priopćenje da nemaju saznanja o obiteljskom nasilju, da je policija izdala isto takvo priopćenje, što nitko od susjeda ne vjeruje u to. Pa gospodo maloumnici, taj nasilnik, pijanac, zlostavljač je uslišao želju Ivaninih roditelja da se Patrik i Ivana sahrane zajedno u njezinom rodnom mjestu Otoku. Recite mi, tko bi od vas imao toliko veliko srce da oprosti osobi koja mu je oduzela svjetlo njegova života? - napisao je Robert.

Policija čuva razbijenu Astru

Prema razbijenom prednjem kraju Opel Astre policija je zaključila da je vozilo udarilo u nasip visok oko pola metra, nakon čega je automobil završio u kanalu širokom oko 40 metara.

Suvozačev prozor bio je spušten, a pretpostavlja se da ga je sama Ivana spustila kako bi se auto prije napunio vodom i potonuo. Astra je, doznajemo, na čuvanom parkiralištu policije. Ako to odvjetništvo zatraži, poslat će je u Zagreb na vještačenje.

Ivana i Patrik bit će pokopani zajedno

Posljednji ispraćaj Ivane i Patrika Fogadića bit će u subotu u 15 sati na mjesnom groblju u Otoku. Bila je to želja Ivaninih roditelja, koju je njen suprug Valentin odlučio poštovati.

Profil Ivana Blackdiamond, na kojem je ostavila posljednju poruku, u petak je nestao s Facebooka.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 538
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu