Obavijesti

News

Komentari 141

Prijatelji poginulih supružnika: 'Bili su brižni i divni roditelji. Plačemo od kada smo saznali...'

Prijatelji poginulih supružnika: 'Bili su brižni i divni roditelji. Plačemo od kada smo saznali...'
8

Poznanici obitelji šokirani su tragedijom na autocesti u kojoj je poginuo bračni par iz Rijeke. Njihovog 16-godišnjeg sina pustili su iz bolnice u nedjelju popodne

VIDEO

Baka i djed u subotu su otišli posjetiti unuka u bolnicu u Karlovac. Oni su stariji ljudi, u potpunom su šoku zbog gubitka sina i snahe. Koliko znam, dječak je dobro, ali cijela je obitelj shrvana zbog ove tragedije, kazao je izvor blizak obitelji koja je nastradala u prometnoj nesreći u blizini Karlovca.

Troje ljudi je poginulo, a 12 je završilo u bolnici nakon teške prometne nesreće u noći na subotu na autocesti Zagreb - Rijeka, između tunela Sveti Marko i čvora Novigrad na Dobri. Muž (48) i žena (47) iz Rijeke preminuli su na mjestu nesreće, a njihov 16-godišnji sin, koji je spavao na stražnjem sjedalu, bio je lakše ozlijeđen i smjestili su ga u Opću bolnicu Karlovac.

Jutarnji list piše kako su dječaka u nedjelju u kasnim popodnevnim satima pustili iz bolnice. 

- Bili su dobri i obiteljski ljudi. Ljeti su voljeli dolaziti u Bašku na Krku, odakle su podrijetlom, a inače su stanovali u Rijeci. Sretni smo što smo ih poznavali. Ovo nas je sve jako potreslo. Plačemo od kada smo doznali što se dogodilo - dodao je obiteljski prijatelj.

Obitelj se u subotu vraćala s novogodišnjeg odmora na Malti. Njihov avion sletio je na zagrebački aerodrom, zatim su sjeli u auto i nastavili put prema Rijeci. Dok su se vozila autocestom, u njihov se automobil marke Alfa Romeo zabio terenac Mitsubishi mađarskih registarskih oznaka, koji se kretao prema Zagrebu. U terencu, koji je namijenjen za sedmero ljudi, vozilo se 12 migranata. U prometnoj nesreći preminuo je i jedan čovjek iz terenca, čiji identitet još nije utvrđen.

- Policija istražuje sve vezano za prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradale tri osobe. Istragu provodimo sa Županijskim državnim odvjetništvom, koje je preuzelo slučaj - rekli su za 24sata iz PU karlovačke.

Prije tunela Sv. Marko vozač terenca izgubio je kontrolu nad vozilom i prešao preko rubnika u suprotan smjer autoceste. Izravno je naletio na auto riječkog para. Iz karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva objavili su da je vozač automobila mađarskih oznaka zbog nepropisne vožnje udario u ogradu te skrivio prometnu nesreću.

Susjedi oplakuju obitelj

- Ovo ne može biti gore. Ne mogu vjerovati da su oni stradali. Jutros sam se čudio lampašima i cvijeću kraj njihovih vrata, drugi susjed slavio je rođenje djeteta i do sada su tu bili baloni. Uopće nisam povezao da su naši prvi susjed stradali u toj nesreći. Isuse Bože, to je strašno - zajecao je prvi susjed poginulih supružnika, koji su sa sinom stanovali u zgradi u naselju Pećine u Rijeci.

- To su bili divni mladi ljudi, živjeli su svoj život. Bili su puni planova. Bili su tako brižni roditelji. Stalno smo se sretali, pozdravljali, razmijenili bismo koju riječ, ne mogu vjerovati da ih više nema - ožalošćeno govori susjed.

Pred ulazom u zgradu u kojoj stanuje obitelj upaljeni su lampaši, kao i pred ulazom u stan, kraj kojeg je ostavljeno i cvijeće. Poznanici stradalih supružnika govore da su bili vrlo dobri i vrijedni ljudi. Muž je bio pomorac, a supruga je od gline u svojoj radionici izrađivala suvenire koje su prodavali u rodnoj Baškoj, gdje su većinom boravili tijekom ljeta. U zgradu su se doselili prije nekoliko godina.

’Komuniciramo mimikom’

Svi ozlijeđeni razmješteni su u nekoliko hrvatskih bolnica. U Opću bolnicu Karlovac smješteno je šestero ljudi.

- Svi su stabilno. Kod nas na odjelu ih je troje. Jednog ćemo prebaciti u Zagreb, na Traumu, jer će trebati operaciju. Što se tiče dečka, koji je hrvatski državljanin, i on je stabilno. Nije kod nas na odjelu, no njegovo zdravstveno stanje je dobro, ne možemo dalje govoriti o njemu - kazao je dr. Tomislav Stojković s Odjela za ortopediju i traumatologiju OB-a Karlovac.

U KBC Rijeka u subotu su primili četiri ozlijeđena, jednog su ubrzo otpustili uz pratnju policije, a trojicu su zadržali u bolnici.

- Jedan je još na intenzivnoj, a druga dvojica leže na kirurgiji. S obzirom na to da su im tijekom jučerašnjeg dana ozljede procijenjene kao visokorizične, postojala je mogućnost razvoja raznih komplikacija, zbog čega su intenzivno praćeni i učinjeni su im mnogi dijagnostički postupci. Kategorizirani su kao visokorizični zbog mogućnosti neželjenog ishoda. Naši su ih liječnici uspjeli spasiti - kazao nam je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić.

VIDEO Olupine smrti: Ovo je ostalo od terenca i Alfe nakon sudara. Poginulo je troje ljudi
VIDEO Olupine smrti: Ovo je ostalo od terenca i Alfe  nakon sudara. Poginulo je troje ljudi

Prema riječima ravnatelja, u nedjelju su svi pacijenti bili stabilno, ali će nastaviti s bolničkim liječenjem.

Liječnicima veliku prepreku predstavlja komunikacija s migrantima, s kojima se teško sporazumijevaju, pa za neke od njih još nisu uspjeli utvrditi odakle dolaze.

- Vodimo ih kao osobe pod šifrom, nemamo osobnih podataka. Nisu nam dali nikakve dokumente, tako da ne znamo ni tko su ni odakle su. Nikako ne uspijevamo s njima uspostaviti jezičnu komunikaciju. Zato s njima komuniciramo mimikom i gestikulacijom, pa uz pomoć Googleova prijevoda, ali komunikacija je zaista otežana - rekao nam je ravnatelj.

U KBC-u Zagreb primili su samo jednog od migranata, njegovo je zdravstveno stanje također stabilno.

- On je natučen, još je u bolnici, nismo ga otpustili, no stabilno je - rekao je za 24sata dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite KBC-a Zagreb. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu