News

Komentari 86

Prijavile su silovanja u Rijeci, Sisku i Zagrebu, jednu žrtvu je partner silovao devet godina

Prijavile su silovanja u Rijeci, Sisku i Zagrebu, jednu žrtvu je partner silovao devet godina

U Sisku je žrtva prijavila 50-godišnjaka za više silovanja u razdoblju od kolovoza 2010. do proljeća 2019. godine. Tijekom jednog od tih odnosa žrtva je teško ozlijeđena ili je ostala trudna

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je da je 16. lipnja ove godine otvorilo istragu protiv 50-godišnjaka zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela silovanja, te tri teška kaznena djela protiv spolne slobode prema bliskoj osobi.

Tijekom jednog od tih neželjenih spolnih odnosa žrtva je teško ozlijeđena ili je ostala trudna. Sumnjiče ga da je ta kaznena djela počinio od 15. kolovoza 2010. do proljeća 2019. godine.

Osim toga, prijavili su ga i za prijetnje na štetu dvoje ljudi, kojima je prijetio od veljače do 12. lipnja ove godine, za nedozvoljeno  posjedovanje oružja i povredu djetetovih prava.

Sudac istrage Županijskog suda u Sisku prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio mu jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio djelo.

Primorsko-goranska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 24-godišnjaka zbog sumnje da je silovao i počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu bliske osobe. Odmah po zaprimanju prijave državno odvjetništvo u Rijeci otvorilo je istragu protiv njega i ispitalo okrivljenika.

Sumnjiče ga da je u veljači 2017. godine te u svibnju 2020. godine na području sjevernojadranskog otoka silovao 22-godišnjakinju.
Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijeli su prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 25-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je 14. lipnja na području Osijeka silovao, odnosno prisilio žrtvu (22) na spolni odnos.  

Nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu, a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage.

 

Najčitaniji članci