Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
104 komentara

Zlostavljale ih vjeroučiteljica i učiteljica razredne nastave...

NOVI DETALJI Istarska policija potvrdila je da su, osim prijave protiv učiteljica zbog udaranja đaka i vrijeđanja, roditelji podnijeli još dvije prijave zato jer učitelji nisu reagirali na vršnjačko nasilje

486024756
Foto: Tom Wang
104 komentara

Nastavak priče o zlostavljanjima u medulinskoj osnovnoj školi dobio je svoj epilog. Naime, prijavljena su dva odvojena slučaja zlostavljanja učenika, od kojih jedan bio u područnoj školi u Šišanu te još jedan slučaj u Medulinu. Riječ je o matičnoj i područnoj školi. To nam je potvrdio i načelnik Općine Medulin, Goran Buić.

- Da, riječ je o dva zasebna slučaja, na žalost. Niti ja do utorka nisam bio dobro upoznat s detaljima. Riječ je i o dvije profesorice koje su prijavljene. Jedna prijava je išla od strane roditelja, a druga od strane škole - rekao je Buić. Jedna od njih je vjeroučiteljica, a druga učiteljica razredne nastave.

NASILJE U MEDULINU 'Ravnateljica je dala ostavku, nasilje u školi prijavili roditelji'

Naši napori da se oko slučaja oglasi v.d. ravnateljica škole nisu urodili plodom, tek su rekli da je na već dogovorenom službenom putu u Zagrebu i da ne daje izjave. No, osim ta dva slučaja,čini se da u školi koja je preko noći postala 'škola slučaj', doista nedostaje adekvatnog kadra jer policija ima zabilježena još dva slučaja prijave roditelja da učiteljice nisu pravodobno reagirale na vršnjačko nasilje.

- Osim slučaja podignute optužnice za 47-godišnju djelatnicu škole, postoje još tri prijave u toj školi. Riječ je o neprimjerenom ponašanju učiteljice te o potom dvije prijave roditelja za nereagiranje profesora na vršnjačko nasilje. Izvidi su u tijeku - rekla je glasnogovornica PU Istarske, Nataša Vitasović.

TEROR U ISTARSKOJ ŠKOLI Učiteljica udarala djecu: Prijeti joj kazna od 5 godina zatvora

Podsjetimo, nakon što je Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo optužnicu protiv 47-godišnje učiteljice koju se tereti da je od rujna prošle godine do siječnja ove udarala petero malodobnih učenika, u javnost je procurila i druga prijava.

- Riječ je o slučajevima koji su se dogodili u istom razdoblju, dakle prošle godine. U drugom slučaju u medulinskoj školi riječ je o učiteljici razredne nastave koja je udaljena s radnog mjesta - rekao je načelnik Buić. Neslužbeno doznajemo da su učenici u toj školi trpjeli teške uvrede poput: glup si, nisi sposoban.., a nije izostajalo niti ismijavanje te omalovažavanje učenika.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message