Obavijesti

News

Komentari 24

Prijavili ga učenici: 'Iz kuće je uzeo bombu i donio ju u školu'

Prijavili ga učenici: 'Iz kuće je uzeo bombu i donio ju u školu'
1

Otkrili su i da je njezin vlasnik Dugorešanin (35), otac dječaka koji se s njom igrao. Istražitelji su zato dobili i sudski nalog te su mu pretresli kuću. U njoj su pronašli još oružja...

VIDEO

Prije nego što je ušao u svoju Osnovnu školu “Vladimir Nazor”, učenik iz Duge Rese je u grmlju čempresa sakrio crnu ručnu bombu. Osigurač joj je bio oblijepljen selotejpom , a ona je ležala blizu ograde.

Maknuli su je policijski pirotehničari, a kad su otkrili da je mogla eksplodirati, učitelji su se doslovno naježili. Možda je ne bi ni otkrili da se dječak u razredu nije prijateljima “pohvalio” što ima. Djeca su upozorila učiteljicu te dodala da ju je imao i dan prije. Ona je to odmah prijavila kolegama i ravnatelju, koji je pozvao policiju.

Navodno ju je imao dan prije

- Obratila nam se učiteljica i rekla da je dijete reklo da je donijelo bombu. Odmah smo išli s djetetom do mjesta da nam pokaže gdje ju je ostavilo. Pokazao nam je da je tu pod grmom čempresa uz ogradu - rekao je ravnatelj škole Krešimir Brozičević.

Od njega su pokušali doznati je li ona zbilja prava te su ga tražili da je nacrta. Čim je to napravio, shvatili su da ne izmišlja i pozvali su pomoć. Prvi ju je u grmlju ugledao domar. Bila je to bomba M75, koju zovu i “kinder jaje”. Zbog čega je dječak u školu donio bombu ravnatelj ne zna, ali vjeruje da se radi o dječjoj radoznalosti. Želi upozoriti roditelje da ne izlažu djecu opasnosti te ne drže oružja i eksplozivne naprave njima pred očima u kućama i stanovima, nego da ga što prije predaju policiji.

Na vrijeme su reagirali

- Mi smo kao škola odradili sve što smo trebali, a dalje će utvrđivati i postupati nadležne službe. U kriznoj situaciji, kao što je bila ova, reagirali smo brzo, hladne glave i bez panike, a i dalje ćemo upozoravati djecu na opasnosti o oružju i eksplozivnim napravama – dodao je ravnatelj. Tako će već na svim idućim roditeljskim sastancima učitelji upozoravati na opasnosti od zaostalog oružja.

U policiji su potvrdili da su u utorak ujutro dobili dojavu o pronalasku ručne bombe u blizini škole. Otkrili su i da je njezin vlasnik Dugorešanin (35), otac dječaka koji se s njom igrao. Istražitelji su zato dobili i sudski nalog te su mu pretresli kuću. Pronašli su još oružja za koje nije imao nikakve papire te mu ga oduzeli. Protiv njega su Državnom odvjetništvu podnijeli kaznenu prijavu.U sličnom slučaju u veljači 2015. su u Osijeku poginuli dječak i njegova majka, a još troje djece je ranjeno. Mališan je bombu pronašao na igralištu i donio kući. Pokazao ju je majci, no prije nego što je uspjela reagirati, ona je eksplodirala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo
Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."