Obavijesti

News

Komentari 3

Prije 54 godine ubio ju je kult Charlesa Mansona: Sharon Tate bila je tada 8 mjeseci trudna

Prije 54 godine ubio ju je kult Charlesa Mansona: Sharon Tate bila je tada 8 mjeseci trudna
4

Nakon ponoći u njezin su se dom ušuljali pripadnici Mansonove obitelji i ubili sve koji su se tamo našli. Sljedeće jutro njihova beživotna izmasakrirana tijela pronašla je kućna pomoćnica

VIDEO

Američki seks simbol i nekadašnja glumica Sharon Maria Tate tragično je preminula na današnji dan prije 50 godina.

Jedne večeri 1969. vraćala se iz restorana 'El Coyote' s prijateljima. Nakon ponoći u njezin su se dom ušuljali pripadnici Mansonove obitelji i ubili sve koji su se tamo našli. Sljedeće jutro njihova beživotna izmasakrirana tijela pronašla je kućna pomoćnica. Kada je policija stigla, pronašli si Sharon zavezanu užetom oko vrata. Mrtvozornik je utvrdio šesnaest ubodnih rana na tijelu Sharon Tate. S deset godina straijim suprugom Romanom Polanskim čekala je dijete. Bila je trudna osam mjeseci.

Sharon i Roman vjenčali su se u Londonu, gdje su i svojedobno živjeli. Opisivali su ih kao netipičan par - nomadski, talentirani i pomalo šokantnim. Sharon je htjela tradicionalni brak, a Polanski je nastavio u promiskuitetnom tonu voditi život. Nekoliko puta je u intervjuima podsjećao da mu je obećala da ga neće mijenjati. Jednom prilikom se povjerila prijatelju Peteru Evansu rekavši da ona i Roman 'imaju dobar dogovor - on joj laže, a ona se pretvara da mu vjeruje'.

Preselili su se u Los Angeles u veljači 1969. Tada je Sharon već bila trudna. U njihovom domu priređivali su velika okupljanja i nerijetko je kuća bila puna.

Redovito je bila na naslovnicama magazina, a do 60-ih je uzimala manje uloge u filmovima. Debitirala je u filmu 'Barabbas' s Anthony Quinnom, a pet godina poslije u filmu okultne naravi 'Eye of the Devil'. Najviše je bila zapažena nakon uloge u 'Valley of the Dolls' zbog kojeg je zaradila nominaciju za Zlatni globus.

Zadnji film koji je snimila bio je '12+1' koji je objavljen nakon njezine smrti 1969. godine.

storyeditor/2023-01-09/PXL_THA_110913_6585096.jpg

Sharon i njezin nerođeni sin Paul Richard Polanski, koji je imena dobio posthumno prema Romanovom i Sharoninom ocu, bili su sahranjeni na groblju Svetog Križa u Culver Cityju.

U rujnu iste godine, članovi Manson obitelji, pratitelji Charlesa Mansona, uhićeni su zbog slučaja nevezanog uz ubojstvo, ali daljnje istraživanje je ustvrdilo njihovu povezanost s tom kobnom večeri. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina