Obavijesti

News

Komentari 21

Prije nego je u Štefancu usmrtio dječaka, vozač (44) BMW-a je skrivio tri sudara, vozio pijan...

Prije nego je u Štefancu usmrtio dječaka, vozač  (44) BMW-a je skrivio tri sudara, vozio pijan...

S.Z. je u Štefancu pored Varaždina s 0,79 promila skrivio prometnu u kojoj je poginuo dječak (13). Završio je u istražnom zatvoru za razliku od M.E. koji je u Sv. Iliji usmrtio pješaka. Njemu su izrekli mjere opreza

VIDEO

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela S.Z. (44), koji je u Štefancu u petak s 0,79 promila alkohola skrivio prometnu u kojoj je poginuo dječak (13), a njegov prijatelj je teško ozlijeđen, ostat će u istražnom zatvoru najmanje mjesec dana. Odluka je to sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu. 

Pijan BMW-om usmrtio dječaka: 'Sin je položio za bicikl. Čekao sam ga da mu vidim osmijeh'
Pijan BMW-om usmrtio dječaka: 'Sin je položio  za bicikl. Čekao sam ga da mu vidim osmijeh'

S.Z. do sada je, neslužbeno doznajemo, prekršajno kažnjavan šest puta. Tri puta mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom. I prije je vozio pod utjecajem alkohola, jednom i s više od 1,5 promila, a do sada je i tri puta prouzročio prometne nesreće. No sve su bile bez najtežih posljedica, samo s materijalnom štetom.

Kako ga sankcije nisu zaustavile i osvijestile  da ne nastavi s takvim ponašanjem te je nastavio divljati za volanom, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu poslala ga je u istražni zatvor. 

Detalji nesreće u Štefancu: 'Bilo je strašno... Jednog su izvlačili iz auta, a dječaka oživljavali'
Detalji nesreće u Štefancu: 'Bilo je strašno... Jednog su  izvlačili iz  auta, a dječaka oživljavali'

S.Z. je, objavila je policija, u petak oko 17.30 na raskrižju ulica Zrinskih i Vladimira Nazora, u BMW-u pretjecao zasad nepoznato teretno vozilo i osobni automobil kojim je upravljala vozačica (51) i skretala u Nazorovu. Prije pretjecanja nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i pritom nije vodio računa o položaju te o smjeru i brzini kretanja. Ujedno je pretjecao preko „pune linije“ i neposredno ispred raskrižja.

BMW-om je udario u auto u 51-godišnjakinje te se BMW nakon sudara  zarotirao i udario u bicikl na kojem je na nogostupu bilo dijete. Uslijed siline udara, dječak je odbačen u prometni znak, dok je BMW stražnjim dijelom udario u betonski stup javne rasvjete i drugi prometni znak. Vozilo se nastavilo rotirati te je udarilo i u drugo dijete koje je gurajući bicikl prelazilo obilježeni pješački prijelaz.

U nesreći kod Štefaneca umro je dječak (12): Policija apelira da se javi svjedok, vozač kamiona
U nesreći kod Štefaneca umro je dječak (12): Policija apelira da se javi svjedok, vozač kamiona

Na mjestu nesreće liječnik hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt dječaka koje je na biciklu bilo na nogostupu.

Mjere opreza za vozača koji je usmrtio pješaka

M.E. (38) je u Svetom Iliji kamionom udario pješaka koji je gurao bicikl i odvezao se. Njemu su pak određene mjere opreza. Kako ima boravište u Hrvatskoj, ali radi u inozemstvu redovno se mora javljati policiji , a privremeno mu je oduzeta putovnica i vozačka dozvola. Na odluku da mu se odrede mjere opreza tužiteljstvo se može žaliti. Učini li to o žalbi će odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Varaždinu. 

U prometnoj nesreći koja se u mjestu Sveti Ilija dogodila u subotu, između 1 i 3.50 sati, smrtno je, podsjećamo,  stradao pješak (48) na kojeg je naletjelo nepoznato vozilo i udaljilo se s mjesta nesreće.  Varaždinska policija očevidom je utvrdila kako je pješak najvjerojatnije gurao bicikl uzbrdo s desne strane kolnika iz smjera Školske u smjeru Vodovodne ulice, a da nije bio označen reflektirajućom odjećom ili materijom.

Policija privela muškarca koji je u Svetom Iliji pregazio pješaka
Policija privela muškarca koji je u Svetom Iliji pregazio pješaka

Na njega je naletjelo vozilo crvene boje, najvjerojatnije prednjim desnim dijelom i odbacilo ga na asfaltirani prilaz dvorištu. Policajci su nedugo nakon prometne nesreće vozača kojeg su doveli i u vezu s ovom prometnom nesrećom. Priveli su ga i kazneno prijavili no odlukom suca istrage ostaje na slobodi.  

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u