Obavijesti

News

Komentari 50

Prije ubojstva Medvidovića osumnjičeni mu zatočio obitelj

Prije ubojstva Medvidovića osumnjičeni mu zatočio obitelj
4

Iz policije kažu kako nisu utvrdili poveznicu između Medvidovića i osumnjičenog u smislu da su se poznavali duže vrijeme. Slučaj je komentirala i odvjetnička komora

VIDEO

Osječka policija konačno je priopćila detalje vezane za ubojstvo osječkog odvjetnika Luje Medvidovića (63). Otkriveno je da je ubojica Roberto Rubić (45) iz Vinkovaca čak sat vremena kao taoce držao cijelu obitelj Medvidović te da im je prijetio ubojstvom ako pozovu policiju. Na kraju ih je pustio i ipak izmasakrirao nesretnog odvjetnika s oko pedesetak uboda nožem. 

Naime, Rubić je nakon ubojstva bio smješten u osječku bolnicu zbog ozljeda koje je imao po rukama. Policija ga stoga nije mogla odmah privesti i podići protiv njega kaznenu prijavu. To su učinili tek danas kada će ga odvesti u zatvor. Biti će osumnjičen za teško ubojstvo i oduzimanje slobode Medvidovićevoj supruzi i kćeri. 

- Sve se dogodilo u petak u 18.30 sati. Samo dan ranije osumnjičenik je boravio na području Zagreba. Za njim je bila raspisana tjeralica. On je od Medvidovića tražio da ga zastupa u jednom predmetu. Zato je i došao kod njega u Osijek. Koliko nam je sada poznato, odvjetnik je pristao na to. Osumnjičeni je psihički bolesnik  koji je i pobjegao iz jedne psihijatrijske ustanove. Nismo utvrdili da li su se njih dvojica poznavali od ranije - kazao je Tomislav Gal, načelnik Odjela općeg kriminaliteta osječke PU.

Rubić je u petak popodne potražio Medvidovića u uredu no, nakon što je pronašao zaključan odvjetnički ured, otišao kod njega u obiteljski stan. Pozvonio je i naoružan nožem upao unutra zaprijetivši Medvidoviću i njegovoj obitelji ubojstvom. Tražio je od odvjetnika da pregleda njegov predmet. Medvidović je inzistirao da pođu u njegov ured pa je Rubić odlučio, kao taoce, povesti cijelu obitelj. Užasnuti prijetnjom luđaka koji je cijelo vrijeme držao Medvidoviću nož pod rebrima, cijela je obitelj pješačila od stana na Sjenjaku do centra grada gdje je bio odvjetnički ured. 

Rubić im je stalno ponavljao da će zariti odvjetniku nož u rebra ako bilo što pokušaju. I kada su došli u ured, maltretirao je Medvidovićevu obitelj čitavih 45 minuta, a onda pustio suprugu i kćerku da odu. Odvjetnik ga je pokušao urazumiti i još jedno vrijeme su razgovarali no, onda je Rubić poludio i ubio ga. Iako je imao lakše ozlijede i mogao je pobjeći, Rubić je šest sati ostao ležati pored ubijenog odvjetnika gdje ga je i pronašla policija.

Zbog ubojstva odvjetnika Medvidovića reagirala je i Hrvatska odvjetnička komora. 

"Posebno smo zabrinuti što, iz informacija objavljenih u dnevnim listovima, proizlazi da je osumnjičenik za ubojstvo Luje Medvidovića, prije tri mjeseca pobjegao sa psihijatrijskog odjela Opće bolnice u Županji te da mu je prije dva tjedna Županijski sud u Vukovaru odredio jednomjesečni pritvor zbog počinjenja više kaznenih djela,  a policija cijelo to vrijeme do ovog tragičnog ubojstva, nije bila u stanju pronaći i uhititi osumnjičenog. Ako su iznesene informacije točne, Hrvatska odvjetnička komora od nadležnih tijela traži  provođenje postupka i utvrđivanje činjenica koje su dovele do ovakvog propusta", stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu