News

Komentari 48

Prijedlog kontra muljaže: Cijeli Advent treba ići na natječaj

Prijedlog kontra muljaže: Cijeli Advent treba ići na natječaj

Sastavni dio odluke Glasa je i da se postave kontrolna tijela, a zabranio bi se podzakup. Lokacije bi se davale na natječaju. Time bi se izbjegla višegodišnja loša praksa koju su ove godine raskrinkala 24sata...

Stranka Glas je za sjednicu Skupštine u veljači dala prijedlog koji bi spriječio mogućnosti malverzacija na Adventu u Zagrebu. Navode da treba izmijeniti postojeću odluku tako da se u njoj definiraju procedure po kojima se i organizatori manifestacije biraju putem javnog poziva, a lokacije dodjeljuju javnim natječajem.

Sastavni dio odluke je i da se postave kontrolna tijela, a zabranio bi se podzakup. Time bi se izbjegla višegodišnja loša praksa koju su ove godine raskrinkala 24sata.

Anka Mrak Taritaš i Stanko Kordić su pozvali gradonačelnika Milana Bandića da na vrijeme izmjeni odluku kako bi sve bilo transparentno za ovogodišnji Advent.

Podsjetimo, Zagreb je podobnima, bez natječaja dao za siću najatraktivnije gradske lokacije. 24sata su detaljno pisali o tim "kraljevima Adventa" i do kraja su raskrinkali potencijalno koruptivni model. Oni koji su dobili lokacije su ih dalje davali u zakup po višestruko većim cijenama. Pa za jednu lokaciju za koju su platili 3000 kuna za 40 dana, uzeli su do 100.000 kuna od podnajma. I ugostitelji su se pobunili protiv takvog modela.

Najčitaniji članci