Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Prijetio je djeci? Svećenika je žena prijavila zbog nasilja

Žena tvrdi da je sa župnikom iz Klakara kraj Sl. Broda, Željkom Zuanovićem zajedno živjela 15 godina te da je prijetio njihovoj djeci. Župnik pak odbacuje sve optužbe

Ivica Galović/Pixsell
Foto: Ivica Galović/Pixsell
37 komentara

Željka Zuanovića (48), svećenika iz župe Klakar nedaleko od Slavonskog Broda, kazneno je prijavila nevjenčana supruga zbog obiteljskog nasilja. Žena (38) s kojom svećenik 15 godina živi u izvanbračnoj zajednici, s njim navodno ima dvoje djece. Policija ga je privela istražnom sucu i nakon saslušanja su ga pustili, kažu u policiji. Prije nego što je otišao u Klakar, Zuanović je službovao i u Bizovcu kraj Osijeka. Također je bio i u Budimcima i Poganovcima. Tamo je sagradio nove crkve, ali i kuću u kojoj je živjela njegova izvanbračna supruga. 

Ona ga je prijavila u Zadru, gdje se sklonila u strahu od njegove agresije. Svećenik joj je navodno prijetio SMS-ovima koji su se odnosili na malodobnu djecu. Prema ispovijedi novinaru Jutarnjeg lista, žena se prvo obratila za pomoć Caritasu, ali tamo su je odbili. Onda je otišla u Zadar, gdje se javila Obiteljskom savjetovalištu i pred psihologom dala iskaz o cijelom slučaju. Najviše strahuje da ne završi na ulici, jer nije riješila vlasništvo nad kućom koju je, kako tvrdi, gradila zajednički sa svećenikom. Također brine i za alimentaciju koju ni dosad nije uredno dobivala, jer nikada u Biskupiji nije uspjela saznati kolika su primanja njezinog životnog sudruga.

Možda vas zanima i ovo:
Message