Obavijesti

News

Komentari 0

Prijevremeni izbori u Iloku: Objavili su kandidacijske liste

Zbirne kandidacijske liste predali su Grupa birača, DESNO, koalicija HDZ-HSLS, HNS Liberalni demokrati, koalicija HSS-HKS, HSP, HSU i SDP

VIDEO

Gradsko izborno povjerenstvo grada Iloka objavilo je pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća Iloka na prijevremenim izborima za to predstavničko tijelo koji će se održati 10. ožujka, a na kojima će sudjelovati osam političkih stranaka, koalicija i grupa birača.

Zbirne kandidacijske liste predali su Grupa birača, nositeljica Marina Budimir koja je i aktualna gradonačelnica Iloka, DESNO, nositelj Pero Ćorić, koalicija HDZ-HSLS, nositelj Zrinka Čobanković, HNS Liberalni demokrati, nositelj Darko Đurković, koalicija HSS-HKS, nositelj Zvonimir Dragun, HSP, nositelj Željko Hrubik, HSU, nositelj Željko Sladetić i SDP, nositelj Dario Ježik.

Po podacima Gradskog izborngo povjerenstva, u popisu birača nalazi se 5.30 birača koji će imati mogućnost 10. ožujka glasovati na ukupno sedam biračkih mjesta u gradu Iloku i prigradskim naseljima.

Na izborima se bira 15 članova Gradskoga vijeća u čijem se prošlom sazivu nalazilo pet vijećnika Grupe birača s liste gradonačelnice Marine Budimir, šest vijećnika imala je koalicija HDZ-HSLS, tri vijećnika imao je HSS, a po jednog vijećnika HSP dr. Ante Starčević i SDP.

Gradsko vijeće Iloka raspušteno je 17. siječnja odlukom Vlade RH jer nije u zakonskom roku donesen proračun za 2019. godinu, ni odluka o privremenom financiranju.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.