News

Komentari 5

Prikupljeno 40 milijuna kuna za stradale u potresu i koronu: Evo tko će dobiti koliko i za što sve

Prikupljeno 40 milijuna kuna za stradale u potresu i koronu: Evo tko će dobiti koliko i za što sve

Jedan račun Vlade služio je za pomoć stradalima u potresu i sanaciju štete koja je nastala dok je drugi su na drugi stizale uplate za borbu protiv epidemije korona virusa. Prikupljeno je više od 40 milijuna kuna

Vlada Republike Hrvatske na sjednici 24. ožujka donijela je dvije odluke po kojima je otvorila dva bankovna računa vezan za onaj Državnog proračuna - Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji "Zajedno za Zagreb" i Odluku o otvaranju računa za donacije financijskih sredstava u akciji "Hrvatska protiv koronavirusa".

POGLEDAJTE VIDEO: Novo lice zagrebačke katedrale

Jedan račun služio je za pomoć stradalima u potresu i sanaciju štete koja je nastala dok je drugi su na drugi stizale uplate za borbu protiv epidemije korona virusa.

U razdoblju od donesenih odluka do 27. svibnja na račune je pristiglo više od 40 milijuna kuna raznih donacija građana i inicijativa.

Sredstva donacija uplaćena u inozemnim valutama evidentirana su u kunama po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke na dan uplate.Od ukupno uplaćenih sredstava, uplatitelji donacija u akciji „Hrvatska protiv koronavirusa“, sredstva su namijenili određenim zdravstvenim ustanovama u vlasništvu države, kako slijedi:

te u akciji „Zajedno za Zagreb“:

Nadalje, Izmjenama i dopunama Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu i projekcijama za 2021. i 2022. godinu predložena je preraspodjela uplaćenih sredstava donacija kako slijedi:

Akcija „Hrvatska protiv koronavirusa“

Akcija „Zajedno za Zagreb“