Obavijesti

News

Komentari 205

Primala i eure i zlato: Hasiba je skidala uroke za 680.000 kuna

Primala i eure i zlato: Hasiba je skidala uroke za 680.000 kuna

Hasibu Hopić (61) terete da je od majke psihički bolesnog Š. Š. uzela više od 681.000 kuna kako bi s njega i obitelji skinula uroke i tako ga ozdravila. Ona tvrdi da nije...

VIDEO

Nisam kriva, ni ne poznajem tu ženu, rekla je Hasiba Hopić (61), koju terete da je od majke psihički bolesnog Š. Š. uzela više od 681.000 kuna kako bi s njega i obitelji skinula uroke i tako ga ozdravila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

U rujnu prije dvije godine majka je na zagrebačkom Zrinjevcu upoznala ženu koja joj se predstavila kao vidovnjakinja. Uvjerila ju je da može pomoći njezinoj obitelji na koju je netko bacio urok. Predstavila joj se imenom Ana, no majka ju je kasnije u policiji prepoznala kao Hasibu Hopić. Prevarantica joj je ispričala da, ako želi da joj sin ozdravi, mora “očistiti svoj novac”.

Vidovnjakinja će "oprati" novac

Taj novac, tvrdila je, mora predati njoj koja će ga “oprati”, a potom joj ga vratiti. Očajna majka povjerovala joj je i pristala je s njom se sastati nekoliko puta od rujna do prosinca 2015. Ukupno joj je dala nešto više od 681.000 u kunama, eurima i zlatnom nakitu. Točnije - predala joj je zlatnu ogrlicu, lančić, privjesak i prsten.

Umjesto da pomogne obitelji, kako je obećala, Hasiba je novac iskoristila kako bi kupila kuću površine 30 četvornih metara i zemljište od 156 četvornih metara na zagrebačkoj Peščenici. Osim te kuće, Hasiba u Vrbovcu ima kuću površine čak 246 četvornih metara.

Kupila si je još jednu kuću

Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu pred sucem Nenadom Lukićem, gdje joj je u petak počelo suđenje za prijevaru i pranje novca, Hasiba je rekla da je nevina te da se nikad nije bavila vidovnjaštvom niti se ikome lažno predstavila.

- Bavim se isključivo prodajom tekstilne robe - uvjeravala je suca Hasiba. Njezin branitelj dodao je kako će dokazati da je Hasiba kuću kupila uz pomoć obitelji te da njegova klijentica nikad ranije nije osuđivana zbog kaznenih djela.

Početak suđenja pratila je i prevarena majka. U sudnici nije skrivala tugu. Ročište je pratila uplakanih očiju.

Na upit suca Hasiba je rekla da je udovica i da je nepismena. Odgovorila je i da ima 11 djece, iako u zapisniku piše da ih je 12 te nije bila sigurna koliko imaju godina.

- Najstarija kći je 44, najmlađi sin 22, a za ostale nisam sigurna - iskreno je priznala Hasiba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...