Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pripremao roštilj ispred kuće: Vatru su gasila i dva kanadera

Požar u mjestu Uskoplje iznad Cavtata gasilo je 70 vatrogasaca, 12 navalnih vozila te dva kanadera. Vatra je zaprijetila, ali nije zahvatila kuće. Nema ozlijeđenih ljudi

Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
57 komentara

Muškarac (57) je u subotu oko 13 sati pripremao roštilj ispred kuće u mjestu Uskoplje iznad Cavtata. No, vatra mu je izmakla kontroli, te se proširila na okolno područje. 

- Požar je u samom početku malo zaprijetio prvom redu kuća. Vatra se potpomognuta maestralom proširila prema brdu. Ugašen je, a na požarištu će do daljnjega dežurati vatrogasci - kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepo Simović.

Nisu stradali stambeni ni gospodarski objekti, a nije bilo ni ozlijeđenih ljudi. Opožareno je oko 15 hektara površine pretežito niskog raslinja. U gašenju je sudjelovalo 70 vatrogasaca, 12 navalnih vozila te dva kanadera.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara protiv muškarca slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu.

Policija podsjeća stanovnike Dubrovačko-neretvanske županije kako je u razdoblju od 1.lipnja do 31.listopada na snazi zabrana spaljivanja biljnog otpada i loženja vatre na otvorenom prostoru. Zabranjeno je ložiti odnosno upotrebljavati otvorenu vatru na svim mjestima na kojima ista može prouzročiti nastanak i širenje požara otvorenog prostora, a naročito blizu šumskih površina i mjesta na kojima ili u blizini kojih borave ljudi. Napominju kako je izazivanje požara podložno prekršajnoj pa i kaznenoj odgovornosti te visokim novčanim kaznama.

Možda vas zanima i ovo:
Message