News

Komentari 24

Pripremite kupaće, danas na moru temperature i do 30 °C

Pripremite kupaće, danas na moru temperature i do 30 °C

Sjeverozapadom će mjestimično padati kiša s grmljavinom, a na kopnu slab umjereni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih...

Pretežno sunčano, osobito u Dalmaciji, poslijepodne u unutrašnjosti porast naoblake, a mjestimične kiše i pljuskova s grmljavinom, bit će ponajprije na sjeverozapadu, prognozira za petak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Na kopnu će slab do umjeren jugozapadni vjetar u drugom dijelu dana okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni, prolazno i pojačan. Na sjevernom Jadranu slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni.

Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

Spas od verlikih vrućina primoštenci i njihovi gosti potražili su uz more

DHMZ je izdao upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u Karlovačkoj i Zagrebačkoj regiji. 

Prijepodne pretežno sunčano, a zatim porast naoblake uz mogućnost za mjestimičnu kišu, te pljusak i grmljavinu. Slab do umjeren jugozapadni i zapadni vjetar poslijepodne u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni, na udare prolazno i jak. Najviša dnevna temperatura između 27 i 29 °C, objavio je DHMZ za vrijeme u Zagrebu. 

U Gorskom Kotru i Lici će biti pretežno sunčano, a popodne porast naoblake, u Gorskom kotaru lokalno mogući pljuskovi. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, popodne će oslabjeti. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 °C.

U Istri pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a navečer povećanje naoblake. Puhat će slab vjetar promjenjiva smjera, u drugom dijelu noći slaba, ponegdje do umjerena bura. More će biti malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 24 do 27 °C.

STANJE NA MORU

Galapagos fishermen skeptical of new marine reserve amid enforcement challenges

Nad Jadranom se zadržava polje povišenog tlaka zraka.

Sjevernim Jadranom tiho ili vjetar promjenljiva smjera 4-12 čv, u noći će okretati na NW 6-16, uz obalu i NE do 18 čv. More 1-2. Vidljivost 20 km. Pretežno vedro, a navečer povećanje naoblake, u noći su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Srednjim Jadranom tiho ili vjetar NW 4-14 čv, a prema večeri NW u jačanju na 6-16 čv. More 1-2, navečer 2-3. Vidljivost 20 km. Pretežno vedro.

Južnim Jadranom tiho ili vjetar NW i W 4-12 čv, a prema večeri u jačanju na 6-16 čv. More 1-2, navečer 2-3. Vidljivost 20 km. Pretežno vedro.