Obavijesti

News

Komentari 154

Paravinja mršaviji nego na prvom suđenju, ali i dalje drzak

Paravinja mršaviji nego na prvom suđenju, ali i dalje drzak
16

Na pripremnom ročištu ponovljenog suđenja Draganu Paravinji sve strane su predložile izvođenje novih dokaza. Početak suđenja zakazan je za 3. srpnja

VIDEO

Na Županijskom sudu u Šibeniku u deset sati započelo je pripremno ročište u ponovljenom suđenju Draganu Paravinji. Do sudnice su ga vodila trojica pravosudnih policajaca, gdje ga je čekao četvrti.

Kratko ošišan i obrijan doimao se samouvjereno. Znatno mršaviji nego na prvom suđenju, žvakao je žvakaću gumu, šutio i u rukama stiskao bilježnicu s bilješkama. Desetak minuta koliko je čekao pred sudnicom iskoristio je da još jednom provjeri bilješke uredno pisane na nekoliko stranica formata A4. 

Šutio jer nije bilo TV kamera

Sve to vrijeme je šutio, jer nije bilo TV kamera da zabilježe njegove riječi, ali se vidjelo da namješta svoje izvježbano, ozbiljno i nadmeno držanje. Uz županijsku državnu odvjetnicu, Dragana Paravinju, njegovu odvjetnicu po službenoj dužnosti Ankicu Giljanović i sutkinju Nives Nikolac na pripremno ročište je došao i odvjetnik Vinko Ljubičić, pravni zastupnik obitelji Bilić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vjerujem da će ponovljeno suđenje trajati kraće nego prvo jer neće biti potrebno ponovno izvoditi sve dokaze i saslušavati sve svjedoke. Očekujem da će tužiteljstvo zatražiti dopunu kombiniranog prometno-tehničkog i telekomunikacijskog vještačenja, jer je u odnosnu na prvo suđenje u međuvremenu pronađeno tijelo. Ako tužiteljstvo ne zatraži dopunu vještačenja, tražit ću ga ja - rekao nam je prije ročišta Vinko Ljubičić.

On je uvjeren da će i u ponovljenom suđenju Paravinja biti osuđen za teško ubojstvo.

Traže izvođenje novih dokaza, suđenje počinje 3. srpnja

Prema riječima pravnog zastupnika obitelji Bilić na pripremnom ročištu ponovljenog suđenja Draganu Paravinji sve strane su predložile izvođenje novih dokaza, koji se uglavnom tiču novih okolnosti vezanih za pronalazak  tijela Antonije Bilić. 

- Izvanraspravno vijeće će odlučiti o prijedlozima, a početak glavne rasprave zakazan je za 3. srpnja. Ne očekujem nikakva iznenađenja u ishodu ponovljenog suđenja - rekao je Ljubičić. Nije htio odgovoriti na upite novinara o zahtjevu Paravinje za promjenom odvjetnice koja ga brani po službenoj dužnosti ni o drugim detaljima njegovog obraćanja sudu

- On se i dalje drži da nije kriv, a vise vam ne mogu reći zbog tajnosti postupka - rekao je Ljubičić. 

Paravinjina odvjetnica Ankica Giljanović rekla je još manje. 

- Još uvijek je na snazi odluka o tajnosti ovog postupka. Pitajte glasnogovornika suda - bilo je sve što je rekla Giljanović. 

Pripremno ročište: Paravinji opet sude za ubojstvo Antonije

Suđenje se ponavlja nakon što je prošlog mjeseca Vrhovni sud RH djelomično ukinuo presudu kojom ga je sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. listopada 2012. godina osudilo na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva Antonije Bilić, te još jednog pokušaja silovanja. 

Dragan Paravinja uhićen je 25. lipnja 2011. godine, gotovo mjesec dana od nestanka Antonije Bilić, u Donjim Srđevićima kraj Banja Luke u BiH. Mjesec dana kasnije izručen je Hrvatskoj i od tada je u šibenskom zatvoru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.