News

Komentari 75

Priveden M.R. (20), osumnjičen za ubojstvo oca sjekirom

Priveden M.R. (20), osumnjičen za ubojstvo oca sjekirom

Prilikom privođenja na licu osumnjičenog nije se moglo naslutiti da je on svjestan situacije u kojoj se nalazi. Došao je s bezizražajnom licem ne odajući da li je svjestan djela koje mu se stavlja na teret

Osumnjičeni M.R. (20) za ubojstvo oca D.R. (56) iz Ruščice, mjesta kod Slavonskog Broda u srijedu je u pratnji dvojice policajaca PU Brodsko posavske s lisicama na rukama priveden Mireli Šmital, županijskoj državnoj odvjetnici na saslušanje. Očekuje se da će nakon što bude saslušan biti prepraćen u Županijski sud, sucu Mirku Svirčeviću koji će donijeti odluku o tome da li prihvaća ili odbija zahtjev odvjetništva, a koji će najvjerojatnije biti upućivanje u istražni zatvor u Požegi. 

- Situacija je jako kompleksna, ne mogu u ovom trenutku kazati kakva će biti moja odluka, sve ovisi o tome da li će se osumnjičeni braniti šutnjom i da li će se očitovati na sumnju za počinjenje kaznenog djela. Nemam namjeru ga ispitivati o okolnostima pod kojim se kazneno djelo dogodilo, to će biti predmet daljnjeg ispitivanja – rekao je u srijedu sudac Svirčević.

Prilikom privođenja na licu osumnjičenog nije se moglo naslutiti da je on svjestan situacije u kojoj se nalazi. Došao je s bezizražajnom licem ne odajući da li je svjestan djela koje mu se stavlja na teret.

U vezi informacije od jučer i događaja u Ruščici, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u zajedničkoj suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela ubojstva. 

Na mjestu događaja obavljen je očevid, kojim je utvrđeno da je hrvatski državljanin (2000.), 23. veljače 2021. godine, oko 4.45 sati, uporabom oruđa zadao više udaraca u glavu i po tijelu hrvatskom državljaninu (1965.), koji je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja. 

Policijski službenici su osumnjičenog uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstva, jutros (24. veljače), predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te će ga potom predati mjerodavnom Državnom odvjetništvu na daljnje postupanje – izjavila je srijedu Kata Nujić, glasnogovornica PU Brodsko posavske.

Najčitaniji članci