Obavijesti

News

Komentari 139

Priveli Ringwalda, prvaka moto utrka i osuđivanog dilera droge

Priveli Ringwalda, prvaka moto utrka i osuđivanog dilera droge
1

Bivši uspješni motociklistički as iz Šibenika poznato je ime iz crne kronike u kojoj se uz njegovo ime veže niz kaznenih prijava povezanih s drogom i nasiljem

VIDEO

Ime Stipe Ringwalda (47) pojavilo se u medijima u četvrtak ujutro nakon što ga je, kako neslužbeno doznajemo, policija uhitila u sklopu istrage ubojstva 38-godišnjeg Karmelina F. iz Omiša.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:22

Osim Stipe, policija je navodno uhitila i dvojicu muškaraca iz Omiša koje također sumnjiči za Karmelinovu likvidaciju 9. studenog ove godine.

Ovo nije prvi put da policija ima posla s Ringwaldom. Itekako im je dobro poznat, a prikupio je više od stotinu kaznenih prijava – od onih za nasilničko ponašanje i napad na službenu osobu, do prijava za zlouporabu opojnih droga, za prijetnje, narušavanje javnog reda i mira...

U rujnu 2004. godine su ga policajci uhitili na španjolsko-francuskoj granici, 'pao' je s 26 kg hašiša te završio iza rešetaka. Francuski policajci predali su ga hrvatskim kolegama.

Uhitili organizatore brutalnog smaknuća Karmelina u Omišu?
Uhitili organizatore brutalnog smaknuća Karmelina u Omišu?



U travnju 2006. godine Ringwald je, prema policijskim podacima, upao u stan tadašnje djevojke u Zagrebu i navodno ju pretukao. U kolovozu iste godine njegovo ime se povezivalo s tučnjavom na Hvaru u kojoj su pretučena dva tamnoputa britanska turista.

Ringwald umalo da nije i poginuo 2008. godine kad su ga napali na parkiralištu jednog hotela.

Zajedno s majkom i dvojicom pomagača je 2011. godine osuđen za prodaju marihuane vrijedne 240 tisuća kuna. Uhićeni su u veljači 2010. godine u akciji USKOK-a i šibenske policije koji su pronašli 4,6 kilograma marihuane u kući Ringwaldovih u Šibeniku. 

Ringwalda su kao prvooptuženog nepravomoćno osudili na pet godina i četiri mjeseca zatvora, a druga dvojica su dobila po pet godina. Ringwaldovu majku su osudili na dvije godine zbog pomaganja, ali nisu joj dokazali da je uzimala novac od dilanja kako je se teretilo u optužnici.

Suđenju je prethodila kriminalističke istraga, u kojima su korištene tajne mjere praćenja i snimanja telefonskih razgovora, a Ringwald je na suđenju prigovarao da mu je povrijeđena presumpcija nevinosti jer su policajci prije pokretanja kaznenog postupka novinarima izjavili da su uhićenici krivi za preprodaju droge.

Pravdu je tražio i na Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu gdje je tvrdio da mu je država, zbog neprimjerenih policijskih izjava prije presude, povrijedila presumpciju nevinosti te pravo na pošteno suđenje i poštivanje njihovog privatnog života. Sud je njegov zahtjev odbacio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece
ODVJETNIKU MUČNO

Horor u Belgiji! Curu (14) dečko namamio u šumu. Silovali je i mučili, uhitili su 10-ero djece

'Ovo nikad nisam doživio u svojoj karijeri', rekao je šokirani odvjetnik osumnjičenog. Pretpostavlja se da je djevojka provela dva dana u šumi i ondje ju je najmanje dva puta silovala, mučila i zlostavljala skupina djece

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu
DEMOGRAFSKA POLITIKA DP-A

Plaćali bi brak, uvozili Hrvate iz Južne Amerike, homoseksualci ne bi mogli udomljavati djecu

Obećaju povratnicima da neće morati plaćati porez barem 10 godina. Inzistiraju da se u vrtićima, školama, odvoje muške i ženske svlačionice i slične prostorije. Gay parovima žele zabraniti posvajanje djece