Obavijesti

News

Komentari 70

Prnjak je ubijen automatskom puškom, a BMW mu je zapaljen

Prnjak je ubijen automatskom puškom, a BMW mu je zapaljen
6

Policija je priopćila da je ovo "jedna od najbrže riješenih likvidacija". Oružje su pronašli kraj zapaljenog BMW-a ubijenog Prnjaka, pretraga terena ih je dovela do osumnjičenog

VIDEO

Albanac (27) koji je jutros nešto prije 9 sati u velikoj akciji splitske policije uhićen na autobusnom kolodvoru u Omišu ubio je Antu Prnjaka (36) automatskom puškom, najvjerojatnije u blizini Tugara i ostavio ga na splitskom Transportno trgovačkom terminalu, doznaje se u policiji.

Kako Hina doznaje iz policijskih izvora, automatska puška kojim je počinjeno ubojstvo otkrivena je par sati nakon pronalaska mrtvog tijela nedaleko protupožarnog puta Račnik kod Tugara.

Zasjeda: Uhvatili osumnjičenog za ubojstvo muškarca u Splitu
Zasjeda: Uhvatili osumnjičenog za ubojstvo muškarca u Splitu

Oružje je pronađeno kada su inspektori u civilu pozvani na očevid zapaljenog 15 godina starog BMW-a u vlasništvu ubijenog Prnjaka. 

Tražeći tragove na vozilu policajci su pronašli pušku koja ih je uz rekonstrukciju cijelog događaja, ali i pretragu terena i operativni rad, dovela do uhićenog Albanca.

Ubojstvo u Splitu: Lani je 'pao' kao šef lanca krijumčara droge
Ubojstvo u Splitu: Lani je 'pao' kao šef lanca krijumčara droge

Automatska puška je tako postala ključni dokaz i 'okidač' da se krene u akciju hvatanja ubojice. Policija je, kako se doznaje, u akciju krenula nakon što su utvrdili da je zvao svoju majku kojoj je rekao da mu donese veću svotu novca na njen štand na omiškoj tržnici. Roditelji su mu novac navodno prikupili, no uskoro je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Našli tijelo muškarca, policija tvrdi: Radi se o nasilnoj smrti!
Našli tijelo muškarca, policija tvrdi: Radi se o nasilnoj smrti!

Ovo je jedna od najbrže riješenih likvidacija u Hrvatskoj, a u policiji ističu da su u roku od 24 sata uspostavili kontrolu na brojnim lokacijama. Iako u početku i nisu imali konkretne informacije o slučaju suradnjom s ljudima na terenu i uz pomoć policijske tehnike ubrzo su stekli sve elemente za uhićenje ubojice.

Tko je bio otpušteni vojnik Ante Prnjak? 

Iz Hrvatske vojske je nečasno otpušten jer je prije dvije godine uhićen s namjerom preprodaje narkotika na širem splitskom području. 

Prnjak je bio šef organizirane skupine koja je od siječnja do svibnja prošle godine nabavljala drogu i preprodavala ju. Sumnja se da je četvorka ono što nije uspjela prodati, "spremila" za ljeto i nadolazeći Ultra festival. Računali su na masnu zaradu. 

S partnerima je priveden nakon kriminalističke obrade u Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Splitu. Oni su od suca tražili da se odredi jednomjesečni istražni zatvor, no on je odbio taj zahtjev i pustio ih da se brane sa slobode. ODO je najavilo žalbu. 

Ante Prnjak je platio jamčevinu od 100 tisuća kuna i izašao na slobodu, no nakon što je jamstvo ukinuto za neke pritvorske osnove, mjera je također ukinuta, a novac mu je vraćen. 

U međuvremenu je nastavio s preprodajom narkotika. Krajem prosinca prošle godine bio je na Prekršajnom sudu osuđen na 18 tisuća kuna kazne zbog posjedovanja 12 grama kokaina. Tijekom siječnja i ožujka on i njegovi suradnici su na splitskom i solinskom području prodali oko 45 grama amfetamina, desetak grama kokaina i 360 grama marihuane dvojici kupaca. 

No, nije imao problema sa zakonom samo u Hrvatskoj, već i u susjednoj BiH. Tamo su protiv njega podignuli optužnicu zbog krivotvorenja novca. Sumnjičilo ga se da je nabavio krivotvorene novčanice u apoenima od 50 eura i pokušao ih prenijeti iz BiH u Hrvatsku. Zaustavljen je na graničnom prijelazu Kamensko i priveden. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"