Obavijesti

News

Komentari 76

Paraliza zbog mećave: Putnike u Gračacu sklonili u samostan

Paraliza zbog mećave: Putnike u Gračacu sklonili u samostan
8

Zbog olujnog vjetra i u petak ujutro za sav promet zatvorene su autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja, cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Gračac-Knin, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene

VIDEO

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta (orkanski vjetar, snježna vijavica, snijeg) savjetujemo vozačima da odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, upozoravaju jutros iz HAK-a.

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila i to državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog prevrnutih teretnih vozila na cesti između Gračaca i Obrovca na nekoliko dionica vozi se otežano jednim trakom zbog naizmjeničnog propuštanja vozila. 

Za ostale skupine vozila trenutno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Zbog popunjenosti odmorišta na autocesti A1 molimo vozače da ne kreću na put iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto do smirivanja vremenskih uvjeta.

Putnici koji su u četvrtak u popodnevnim satima Autotransom i Puntamika lineom krenuli iz Zagreba prema Zadru ostali su zarobljeni u Gračacu, javlja Antena Zadar.

Snježna vijavica onemogućila im je daljnje putovanje prema jugu zemlje, pa će noć provesti u tamošnjem samostanu.

– Iz Zagreba smo krenuli u 14, a ovdje smo od 17 sati. Dalje su pustili samo automobile, ali i oni su se jedva probili vozeći u kilometarskoj koloni. Mjestani kažu da ne pamte da je ova cesta ikad bila zatvorena. Autobusi su puni, ispred nas je i nekoliko kamiona. Ima djece, starijih… Na sreću, samostan je otvoren za potrebe ljudima. Morat ćemo biti strpljivi, jer trenutno nije otvoren niti jedan pravac prema Dalmaciji - rekao je jedan od putnika za Antenu.

POGLEDAJTE GALERIJU:

4
| Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

23.05 - Snijeg je zabijelio i otok Brač

23.00 - Zbog nevremena iz splitske policije su obavijestili o problemima na prometnicama.

- Autocesta A1, cesta D76 Baška Voda - tunel sv. Ilija - Zagvozd, proglašeni su zimski uvjeti na cesti. Molimo vozače da koriste propisanu opremu, poštuju ograničenja brzine i prilagode vožnju stanju i uvjetima na kolniku. Zbog loših  vremenskih uvjeta brza cesta Solin- Klis (DC1) otvorena je samo za osobna vozila - javili su.
22.37 - Iz HAK-a i dalje pozivaju vozače da odgode putovanja prema Dalmaciji i obratno zbog izrazito loših vremenskih uvjeta. 

Iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto MOGU PROMETOVATI SAMO OSOBNA VOZILA i to državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog pojačanog prometa osobnih vozila i prevrnutih teretnih vozila na cesti između Gračaca i Obrovca na nekoliko dionica vozi se otežano u koloni jednim trakom zbog naizmjeničnog propuštanja vozila. Za ostale skupine vozila nema trenutno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su; autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), DC1 Gračac-Knin, (zbog snježne vijavice), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; Paški most; DC118 Vela Luka-Korčula na predjelu Dubovo (zbog snijega na kolniku, obilazak: Čara-Smokvica-Kaplja).

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3), Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, DC50 čvor Sveti Rok-Gračac, brza cesta Solin-Klis (DC1).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, mostu Dr. Franje Tuđmana, dionici Jadranske magistrale DC8 između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Zbog dva zaustavljena vozila na autocesti A1 između čvorova Zagvozd i Ravča, na 447. +500 km u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog prevrnutog teretnog vozila na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mjesta Starigrad zatvoren je jedan kolnički trak (vozilo je obilježeno).

Zbog odrona na jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano (Ratac) vozi se jednim trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila uz regulaciju semaforima.

Snijeg pada u Dalmaciji i Slavoniji. Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez zimske opreme.

Snijeg zabijelio Split

21.35 - Snijeg je počeo padati i u Splitu. 

POGLEDAJTE GALERIJU

4
| Foto: čitatelj 24sata/Facebook

21.00 - Dijelove Imotske krajine od 19 sati počeo je bijeliti snijeg, a prava mećava je, piše Slobodna Dalmacija, u Slivnu i Krsaticama gdje je napadalo gotovo 10 cm snijega. Na terenu je već nekoliko ralica i kamiona koji posipavaju ceste. 

20.28 - Zbog lošeg vremena otkazan je i Severinin koncert povodom otvorenja novog dijela Supernova centra u Zadru, priopćio je menadžer pjevačice. 

19.58 - Sve ceste prema Dalmaciji bile su zatvorene za sav promet osim za osobna vozila - preko Knina zbog sniježnih vijavica, preko Zatona Obrovačkog zbog nekoliko prometnih nesreća, a preko Karlobaga zbog jake bure. Oko 17 sati u Obrovcu je olujna bura prevrnula kamion koji je prevozio namještaj i madrace. Policija je izašla na teren te je zbog očevida promet dodatno otežan i usporen. Kako je autocesta A1 zatvorena za sav promet, obilazak je upravo preko Obrovca koji je jedva prohodan. 

Oko 19.30 sati počeli su puštati osobne automobile burovitom cestom niz Velebit prema Obrovcu. Na toj je cesti jaka bura s olujnim i orkanskim udarima prevrnula nekoliko tegljača i kamiona, no u prometnim nesrećama, kako su nam rekli u Operativno komunikacijskom centru zadarske policije, na sreću nije bilo ozlijeđenih.

- Zbog pojačanog prometa osobnih vozila i prevrnutih teretnih vozila na cesti između Gračaca i Obrovca na nekoliko dionica vozi se otežano u koloni jednim trakom zbog naizmjeničnog propuštanja vozila. Molimo vozače za strpljenje i razumijevanje - poručili su iz HAK-a. 

HAK apelira: Ako možete, odgodite putovanja!

Zbog olujnog vjetra, snježne vijavice i zimskih uvjeta iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto mogu prometovati samo osobna vozila i to državnim cestama DC50 i DC27 čvor Sveti Rok (A1)-Gračac-Zaton Obrovački-Benkovac i dalje prema Dalmaciji i obrnuto. Za ostale skupine vozila nema trenutno nema slobodne ceste iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta iz HAK-a savjetuju vozače, da ako je ikako moguće, odgode svoje putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

Crveni alarm za Jadran: 'Bura 140 km/h, vrijeme je opasno...'
Crveni alarm za Jadran: 'Bura 140 km/h, vrijeme je opasno...'

Zbog teške prometne nesreće na državnoj cesti DC50 čvor sveti Rok (A1)-Gračac prometuju samo osobna vozila. Zbog prevrnutog teretnog vozila na Jadranskoj magistrali (DC8) kod mjesta Starigrad zatvoren je jedan kolnički trak.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su; autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), DC1 Gračac-Knin, (zbog snježne vijavice), Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3), Jadranska magistrala (DC8) Novi Vinodolski-Senj, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, Paški most, brza cesta Solin-Klis (DC1).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, mostu Dr. Franje Tuđmana, dionici Jadranske magistrale DC8 između Bakra i Novog Vinodolskog i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa