Obavijesti

News

Komentari 29

Crveni alarm za Jadran: 'Bura 140 km/h, vrijeme je opasno...'

Crveni alarm za Jadran: 'Bura 140 km/h, vrijeme je opasno...'
3

Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti, stoji u priopćenju Meteoalarma...

VIDEO

Sunce nam se napokon pokazalo i nagovijestilo povratak proljeća, no hladan vjetar koji puše u većini zemlje govori nam da ćemo ipak morati pričekati još koji dan. 

Zbog jake i olujne bure, koja može imati udare i do 140 km/h, za četvrtak je izdano crveno upozorenje Meteoalarma za područje Kvarnera i Dalmacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

- Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Podivljali vjetar za sav je promet od jutros zatvorio autocestu A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, ali i državnu cestu od Maslenice do Zatona Obrovačkog što znači da nema smisla ići ni starim Masleničkim mostom jer dalje nećete imati kud, osim prema Rijeci. Sva vozila koja voze prema Zagrebu moraju preko Obrovca i Gračaca. Meteorolozi najavljuju da će bura s dolaskom večeri još pojačati. 

Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, stoji u upozorenju. 

Vjetar će puhati do kraja dana, bit će uglavnom umjeren sjeveroistočni, u drugom dijelu dana povremeno s jakim udarima, osobito u gorju. Na Jadranu će puhati jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima.

Na A1 sniježi sve do Makarske: Srušena stabla, zaleđene ceste
Na A1 sniježi sve do Makarske:  Srušena stabla, zaleđene ceste

Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom od 1 do 6 Celzijevih stupnjeva, u gorju će ponegdje biti malo niža, a na Jadranu između 5 i 10 °C.

Vjetar će od sutra slabiti

Sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno, uglavnom u prvom dijelu dana na istoku zemlje i u Lici mjestimice snijeg, a u Dalmaciji većinom kiša. 

Najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu. Sredinom dana i poslijepodne slab snijeg moguć je u Gorskom kotaru, a malo kiše može pasti u središnjoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će jaka i olujna bura s orkanskim udarima, postupno slabjeti, a na jugu će ujutro prolazno zapuhati i jako jugo, javlja DHMZ.

Tjedan je započeo hladno: Na Plitvicama palo 19 cm snijega
Tjedan je započeo hladno: Na Plitvicama palo 19 cm snijega

Postupno toplije vrijeme očekuje nas od subote. Bit će sunčano, vjetar će oslabiti, a temperature lagano porasti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke