Obavijesti

News

Komentari 112

Pročelnica iz grada Popovače je u vezi sa sinom gradonačelnika Popovače: 'To je privatna stvar'

Pročelnica iz grada Popovače je u vezi sa sinom gradonačelnika Popovače: 'To je privatna stvar'

Gradonačelnik Popovače je HSP-ov Josip Mišković, a pročelnica u istom gradu je gospođa koja živi s njegovim sinom. Raspitali smo se o ovom slučaju

VIDEO

Popovača je malo mjesto. Toliko malo da njime moraju upravljati gradonačelnik i partnerica njegovog sina. 

Govorimo, naravno, o Josipu Miškoviću, HSP-ovom gradonačelniku Popovače, o kojem smo nedavno pisali. Podsjetimo, radilo se o priči u kojoj smo problematizirali asfaltiranje 320 metara puta usred ničega do klijeti njegovog 'poznanika'.

Popovača asfaltirala put usred ničega. Vodi ravno do klijeti gradonačelnikovog 'poznanika'
Popovača asfaltirala put usred ničega. Vodi ravno do klijeti gradonačelnikovog 'poznanika'

Slučajno, u popovačkoj gradskoj upravi zaposlena je i Ivona Pušić, pročelnica za proračun i opću upravu. Zanimljivo, ona je u vezi s gradonačelnikovim sinom i trenutno žive zajedno. Zanimalo nas je kako funkcionira ova gradska simbioza pa smo se javili svim akterima priče i provjerili što je bilo prije: veza s gradonačelnikovim sinom ili zaposlenje u gradskoj upravi?

"Imate diplomu?"

Prema našim saznanjima, čini se kako je Ivona Pušić bila s Miškovićem juniorom i prije pročelničke karijere. Na stranicama grada Popovače može se pronaći lista kandidata koji su udovoljili zahtjevima natječaja za pročelničko mjesto. Lista je iz studenog 2015., a na njoj se, uz još troje kandidata, nalazi i ime Ivone Pušić. Natječaj je raspisan u listopadu iste godine. 

Javili smo se gospođi Ivoni i pojasnili joj zašto je zovemo. Nije bila sretna. 

- Vi ste novinar? - odgovorila je na upit je li u vezi s gradonačelnikovim sinom.

- Imate diplomu da ste novinar? - upitala je nakon naše potvrde. 

Kad smo joj rekli da je autor ovog teksta po struci učitelj, poručila nam je da ne čita našu novinu i poklopila slušalicu.

Nema problema, idemo dalje. Nazvali smo zatim gradonačelnikovog sina koji nije bio raspoložen za razgovor.

- Vi idete preduboko, to su moje privatne stvari - poručio nam je. 

"Što je bitno je li meni netko prijatelj ili familija?"

Naposljetku, javili smo se gradonačelniku Miškoviću. On nam je potvrdio da su Pušić i njegov sin u vezi te da trenutno žive zajedno, ali nije bio u uredu i nije se mogao sjetiti kad je točno zaposlena. Zanimalo nas je jesu li njegov sin i pročelnica bili u vezi u trenutku njenog zaposlenja u gradskoj upravi. 

- Ne mogu vam reći je li bila s njim u vrijeme kad je bila zaposlena. Ne znam jesu li bili tada u vezi i ne znam kakva je tada bila priroda njihovog odnosa - kaže nam Mišković i naglašava da je proveden natječaj te da je Pušić prošla između više kandidata. Ni on nije bio sretan zbog poziva. 

- Što je bitno je li meni netko prijatelj ili familija? Treba biti bitno je li raspisan natječaj. To je najbitnije, a to tko je kome stric ili nešto, to nije bitno. To su privatne stvari o kojima govorite, čak ste i bezobrazni. Ja vas ne pitam s kim spavate - kazao nam je gradonačelnik. 

Za kraj, poručio nam je sljedeće: “Nije ljudski češljati po obitelji ako je netko na nekoj funkciji. Sve što je javno moj posao, proračuni, investicije, sve što javnost treba znati, sve je dostupno i ništa se ne skriva.”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH