Obavijesti

News

Komentari 11

Proces: Odbili zahtjev Vinki Cetinski za izuzećem suda

Proces: Odbili zahtjev Vinki Cetinski za izuzećem suda
3

Sudac Zdravko Garić je za utorak 5. travnja zakazao glavnu raspravu. Zanimljivo je da je sudac zakazao 44 rasprave u nizu koje će trajati do sredine listopada

VIDEO

Lani krajem studenog na pulskom Županijskom sudu odgođeno je suđenje Cetinskima s još devetero optuženih. Na samom početku suđenja odvjetnik prvooptužene Vinke Cetinski kojem se pridružila odvjetnica trećeoptužene Romine Hrvatin su zatražili izuzeće suca Zdravka Garića ali i svih sudaca Županijskog suda u Puli kao i predsjednika Izstoka Krbeca jer je supruga pulskog državnog odvjetnika Eddyja Putigne istražna sutkinja suda u Puli.

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske odbacio je zahtjev prvooptužene Vinke Cetinski i trećeoptužene Romine Hrvatin za izuzećem predsjednika Županijskog suda u Puli Izstoka Krbeca kao nedopušten, a iz razloga što predsjednik suda ne odlučuje kao sudac u tom predmetu – kaže glasnogovornica Županijskog suda u Puli Edvina Draguzet Suevich.

Nakon odluke Vrhovnog suda, predsjednik Županijskog suda u Puli je krajem siječnja odbio njihov zahtjev za izuzećem suca Zdravka Garića koji im sudi, a odbačen je i zahtjev za izuzećem svih drugih sudaca Županijskog suda u Puli pa će suđenje „klanu“ Cetinski opet krenuti ispočetka.

Ovakva odluka se očekivala jer to nisu bili razlozi za izuzećem sudaca. Ovakvim manevrom Vinka Cetinski i neki drugi samo „kupuju“ vrijeme – pojašnjava branitelj jednog od optuženika.

Sudac Zdravko Garić je za utorak 5. travnja zakazao glavnu raspravu. Zanimljivo je da je sudac zakazao 44 rasprave u nizu koje će trajati do sredine listopada što je znak da se radi o jednom od složenijih sudovanja.

Vinka i Mirko Cetinski iz Rovinja, sin im Matteo uz još desetak suokrivljenika će u travnju ponovo sjesti na optuženičku klupu. Sudi im se zbog „mutnih poslova“ u aferi teškoj vrtoglavih 11 milijuna eura na štetu jednog od najbogatijih Hrvata Danka Končara. Za pranje novca i zlouporabu položaja i ovlasti Županijsko državno odvjetništvo u Puli je optužilo Vinku i Mirka Cetinski s još devetero pomagača među kojima je, uz sina im, i jedan rovinjski odvjetnik. Tereti ih se da su tijekom 2007., 2008., i 2009. godine u Rovinju kako bi se okoristili prilikom kupoprodaje poslovnih udjela u dva trgovačka društva u vlasništvu Končara određivali i naplaćivali veće cijene za poslovne udjele od njihove stvarne vrijednosti. Novac su potom radi prikrivanja izvora „prali“ i  ulagali, preuzimali, prenosili u bankarskom, novčarskom i drugom poslovanju. 

Prema drugoj optužnici Vinku i Mirka Cetinskog te porečkog poduzetnika Dragu Radolovića terete za pranje novca na štetu Končarevih tvrtki.

Cetinski, čija je imovina s brojnim bankovnim računima blokirana, do sada su sve optužbe negirali tvrdeći da je to sve pravosudna farsa koja nema premca u Hrvatskoj te da su žrtve Končarevog novca i politike.

Osim ponovo zakazanog sudskog procesa u Puli supružnike Vinku i Mirka Cetinskog čeka još jedna teška optužba, ona riječkog USKOK-a da su uz pomoć dvoje riječkih poreznika oprali nekoliko milijuna eura. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u