News

Komentari 184

Procurila snimka na kojoj Ivica Puljak pjeva ustaške pjesme: 'Žao mi je, to ne mogu pravdati'

Procurila snimka na kojoj Ivica Puljak pjeva ustaške pjesme: 'Žao mi je, to ne mogu pravdati'

Na vjenčanju 1994. godine Ivica Puljak bio je kum, a među brojnim pjesmama bile su one u kojima se veliča NDH. Tada se uključio u pjesmu, a danas kaže da mu je žao i da ne želi nikako opravdati

Kandidat za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak često je osuđivao veličanje NDH, pa i prije 12 dana, no sada je stigla snimka na kojoj mladi Ivica Puljak pjeva ustaške pjesme u kojima se veliča NDH, Pavelića i Crnu legiju, piše Jutarnji list.

Sporna snimka nastala je u ljeto 1994. godine na vjenčanju na kojem je Puljak bio kum. On je za Jutarnji ispričao da se ne sjeća toga i da je bio mlad te da je sada drugačiji čovjek jer je živio i školovao se vani.

- Stvarno mi je žao zbog toga. Na to sigurno ne mogu biti ponosan. To, apsolutno, ne želim niti mogu opravdati – poručio je Ivica Puljak za Jutarnji, a kasnije se o svemu oglasio i na Facebooku

- U svojih 52. godine života napravio sam neke dobre stvari, ali i neke kojih se sramim i koje se ružne. Jedna od tih kojih se duboko sramim dogodila se prije 27 godina kada sam bio kum na svadbi na kojoj su se pjevale pjesme neprimjerenog sadržaja. Pjevao sam ih i ja. Zbog toga se želim ispričati cijeloj hrvatskoj javnosti. Vrijednosti koje promoviram i u koje vjerujem u potpunoj su suprotnosti s ovim ružnim ispadom u prošlosti. Nadam se da će sve ono dobro što sam nastojao dati svojoj zajednici nadjačati jedan ružni izgred za kojeg ću, nadam se, dobiti oprost svojih sugrađana - napisao je Puljak.

 

Najčitaniji članci