Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
473 komentara

Profesor biologije, a ne vjeruje u evoluciju: 'Teško ću do posla'

Ja sam osobno rekao, s obzirom da je to dio kurikuluma, da ja osobno ne vjerujem u tu teoriju. Samo sam izrazio mišljenje, djeca su ga dobro prihvatila i imala neka svoja pitanja, kaže Ivan Turinski

Foto: Screenshot/RTL Direkt
473 komentara

Ivan Turinski, profesor biologije iz riječke gimnazije koji je djeci na satu predavao da evolucija ne postoji, potpisao je sporazumni otkaz, a za RTL Direkt odlučio ispričati svoju priču. Kaže, o njemu se u medijima pišu laži, učenicima je na uvodnom satu rekao da osobno ne vjeruje u teoriju evolucije, ali da će gradivo učiti po udžbeniku. 

U RIJEČKOJ GIMNAZIJI Srednjoškolce šokirao profesor biologije: 'Evolucija ne postoji!'

- Ja sam osobno rekao, s obzirom da je to dio kurikuluma, da ja osobno ne vjerujem u tu teoriju. Međutim naglasio sam da se ne radi o tome tko što vjeruje, nego da ćemo se baviti znanstvenim činjenicama. Ono što je dokazano i što nije - ispričao je Turinski. 

O mladom profesoru pisalo se da je negirao i globalno zatopljenje, da je tvrdio da je starost svemira devet tisuća godina i da mu je Zemlja centar. 

- Jedan uvodni sat. Mjesec dana kasnije. Ovolika halabuka za ono što sam ja izrazio mišljenje, ono što su djeca dobro prihvatila i imala neka svoja pitanja - dodaje sada već bivši profesor biologije riječke gimnazije. 

- Mislim da su mi sada šanse za pronalazak posla minimalne, ako uopće postoje. Moje ime je oblačeno, moja kompetencija prikazana upitno - kaže Turinski i dodaje da ravnatelja škole ne krivi za ništa, odlazak je bio sporazuman, samo mu je žao što nije stigao pozdraviti svoje učenike.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message