Obavijesti

News

Komentari 128

'Proganjala me je, čak i platila naše vjenčanje kod matičara'

'Proganjala me je, čak i platila naše vjenčanje kod matičara'
4

Danijel Horvat (36) tvrdi da je Vesnu Hajdarović (53) ubio u samoobrani. Ona je njega, kaže, prva napala batom za meso u garaži. On joj je uzeo bat i ubio je...

VIDEO

Proganjala me na razne načine. To je išlo toliko daleko da je jednom u matičnom uredu u Čakovcu dala moje podatke, rekla da ću ja biti njen suprug te čak dogovorila i platila vjenčanje. Vidjelo se da je psihički nestabilna. Tražio sam zaštitu i imala je zabranu pristupa, branio se Danijel Horvat (36) na policiji poslije ubojstva Vesne Hajdarović (53).

Bila je udana, no nakon rastave se okrenula duhovnosti. Počela je 2007. dolaziti na mise u Družbu misionara Krvi Kristove u Čakovcu u kojoj je Horvat bio svećenik.

Rekla mi je da je imala viziju da mora postati moja žena i da nikad neće odustati

- Nakon nekog vremena rekla mi je da je imala viziju da mora postati moja žena i da nikad neće odustati. Zimi je cijelu noć sjedila na klupici ispred Misijske kuće sv. Gašpara u kojoj sam spavao pa me je nazivala - rekao je Horvat policiji. Kako ju je uporno odbijao, počela ga je klevetati da je bludnik.

Horvat se 2012. zaljubio, napustio Crkvu i oženio. Preselio se u Zagreb, no Vesna nije odustajala. Kada je saznala gdje se preselio, ponovno se pojavila.

- Lijepila je moje fotografije na ulazna vrata stana u kojem sam živio. Prijetila mi je smrću, pa sam je u siječnju 2013. prijavio policiji zbog prijetnji i nametljiva ponašanja. Policija joj je zabranila da mi prilazi i približava se zgradi u kojoj sam živio sa ženom i djetetom - rekao je Horvat.

U srpnju 2013. osuđena je na godinu dana zatvora uvjetno. Sud je odlučio kako je neće poslati u zatvor ako u tri godine ne ponovi prijetnje i uznemiravanje. U prosincu mu je internetom slala vrijeđajuće poruke na koje nije odgovarao. Stoga je ponovno počela dolaziti do zgrade u Barilovićevoj. Zbog svega toga se izluđeni Danijel iselio i posljednja dva mjeseca spavao na drugoj adresi. Ponovno mu je počela zvoniti na vrata te se na kraju dogovorio da se s njom nađe na kavi.

- Otišli smo u garažu da možemo u miru razgovarati. Rekao sam joj da me pusti na miru, a ona mi je odgovorila da neće odustati dok ne postanem njezin muž. Zagrlila me je, a ja sam je odgurnuo. S poda garaže uzela je bat za meso sa sjekiricom i zamahnula prema meni. Primio sam je za ruke. Hrvali smo se. Uspio sam joj uzeti bat i počeo sam je udarati - branio se Danijel Horvat prijavljen da je ubio Vesnu Hajdarević na okrutan i podmukao način.

Rekao je kako je prije tri mjeseca bat za meso odnio u garažu jer se rasklimao pa ga je supruga zamolila da ga popravi. No kada ga je odnio, zaboravio je na njega. U obrani nije objasnio zašto je Vesnu, nakon što ju je izudarao batom, gušio i legao na nju dok nije preminula.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi