News

Komentari 4

Danas još mogući pljuskovi, do kraja tjedna i ljetnih 30 Celzija

Danas još mogući pljuskovi, do kraja tjedna  i ljetnih 30 Celzija

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, poslijepodne uz lokalne pljuskove s grmljavinom, a na Jadranu pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu u početku bura, podno Velebita s jakim udarima, koja će poslijepodne okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Prema kraju tjedna, vrijeme bi trebalo biti stabilnije, sunčanije i toplije. Do kraja tjedna meteorolozi su najavili i temperature do 30 stupnjeva Celzija. 

HAK: Jak vjetar na Jadranskoj magistrali

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj u zoni radova između čvorova Jankomir i Zaprešić u smjeru Zagreba, kolona je oko 2 km.

Na graničnom prijelazu sa Slovenijom, Bregana (Obrežje) teretna vozila na izlazu čekaju tri sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.