Obavijesti

News

Komentari 48

Progovorio akter afere mailovi: Nikome nismo rekli što radimo

Progovorio akter afere mailovi: Nikome nismo rekli što radimo
1

Navodi da su se manje-više svi eksperti poznavali međusobno i ranije kao profesionalni kolege, a glavna im je poveznica bila ministrica Dalić koja je imala glavnu ulogu u kreiranju zakona

VIDEO

Tonći Korunić iz InterCapitala, investicijske tvrtke koja je bila jedan od savjetnika u restrukturiranju Agrokora ispričao je za Jutarnji list kako je bio pozvan u Vladu gdje su ga dočekali Martina Dalić i Zdravko Marić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:49

"Rečeno nam je da će Vlada oformiti stručnu skupinu nezavisnih stručnjaka koji mogu pomoći u sagledavanju posljedica krize Agrokora na hrvatsko gospodarstvo i u traženju rješenja za taj gorući problem", kazao je Korunić za Jutarnji list dodajući da im izrada zakona lex Agrokor na početku nije bila ni u primisli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zašto se dr. Petrov i profesor Grmoja sad prave malo blesavi
Zašto se dr. Petrov i profesor  Grmoja  sad prave malo blesavi

Nakon prvog sastanka u Vladi nastavili su se susreti uključenih eksperata, a prema potrebi i sastanci s predstavnicima Vlade. Skupina je neformalno prozvana Borg, a Korunić objašnjava da je to potpuno krivo interpretirano.

"Borg je zapravo sam koncern Agrokor kao organizam koji crpi energiju drugih da bi opstao i narastao. Toga naziva se sjetio Ramljak. A kako se u našem poslu projekti kodiraju pod radnim nazivima, tako je taj projekt prozvan Borg", kaže Korunić te dodaje da je objavljivanjem fragmenata mailova izvučenih iz konteksta stvorena potpuno drugačija slika o "namjerama ljudi koji su dane i noći provodili pokušavajući naći rješenje za taj problem".

'Smisao prijedloga je pokazati kako nas je progutao Agrokor'
'Smisao prijedloga je pokazati kako nas je progutao Agrokor'

Navodi da su se manje-više svi eksperti poznavali međusobno i ranije kao profesionalni kolege, a glavna im je poveznica bila ministrica Dalić koja je, prema Korunićevim riječima, imala glavnu ulogu u kreiranju zakona.

Premijer: Dalić je imala ključnu ulogu da brine o gospodarstvu
Premijer: Dalić je imala ključnu ulogu da brine o gospodarstvu

Premijera Plenkovića spominje tek jednom i to na samim počecima rada ekspertne skupine kada su se propitivale mogućnosti kako Vlada može pomoći Agrokoru, a Plenković, kazao je Korunić.

Kaže da su s pripremama zakona počeli u strogoj tajnosti jer bi se na tržištu, smatra, dogodio potpuni kolaps da se radilo javno. Svima je tada bilo jasno da se mora raditi brzo i bez javne rasprave koja bi, kaže, rezultirala panikom u gospodarskom sustavu.

Petrov: Dalić je rekla kako je Agrokor njezina odgovornost...
Petrov: Dalić je rekla kako je Agrokor njezina odgovornost...

"Nastala bi panika, a posljedica bi bila blokada velikog dijela gospodarstva uoči Uskrsa i turističke sezone", ističe Korunić.

"Mi smo radili dan i noć, u svoje slobodno vrijeme, bez ikakve naknade i formalne uloge, ali vjerovali smo da radimo za dobrobit gospodarstva. Nismo nikome rekli što radimo, dogovor je bio da ni ženi ni djeci ne otkrijemo da se priprema taj zakon", ispričao je Korunić za Jutarnji list.

Završetak izrade zakona, kaže Korunić, okončali su s večerom u restoranu Fotić. Okupilo ih se desetak.  Atmosfera je, kaže, bila ugodna, ali nisu slavili jer su bili preumorni za to.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi
'JA BIH VRATILA NOVAC'

Što je rekao? Šef SOA-e dao je Kolindi izvješće o aferi mailovi

U ponedjeljak na razgovoru s predsjednikom Vlade predložit ću održavanje sjednice Nacionalnog vijeća, svakako postoji potreba jer moram izraziti zabrinutost trenutnim stanjem, kazala je predsjednica

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'
DARKO HORVAT

'Afera Hotmail se nije trebala dogoditi, ali neću sad o tome'

Premijer traži potporu partnera za to da ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić postane i potpredsjednik Vlade, a da ministar gospodarstva bude Darko Horvat
Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao
AFERA MAILOVI

Zdravko Marić: Još me nitko iz DORH-a nije kontaktirao

U ovom trenutku ne bih ulazio u špekulacije, kondicionale - što ako scenarij. Prema onome što smo čuli u petak u Opatiji, na panelu o Agrokoru, proizlazi da se približavamo trenutku nagodbe, kaže ministar