News

Komentari 8
I JOŠ NIJE U FUNKCIJI

Progutala je već 712 mil. kn: Tko je sve imao korist od gradnje najskuplje žičare na svijetu?

Bandića više nema, a žičara od milijardu kuna nije još puštena u promet. Po zadnjem, sanitarna inspekcija dala je odbijenicu za žičaru Sljeme zbog buke

Bit će zapisano zlatnim slovima u povijest Zagreba da smo 16. siječnja 2019. potpisali ugovor s konzorcijem koji će za 15 mjeseci završiti sljemensku žičaru, slavodobitno je izjavio bivši zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te odmah dodao kako se, nažalost, neće moći u novim gondolama voziti za Svjetski skijaški kup 2020. u siječnju, ali će to biti moguće za Dan grada Zagreba. 
Bandića više nema, a ni žičara nije još puštena u promet. Po zadnjem, sanitarna inspekcija dala je odbijenicu za žičaru Sljeme jer nije ispunila pravila o prekomjernoj buci. Naloženo je da moraju sanirati taj problem. Uz to, izvođač će morati izgraditi bukobran, koji će dodatno povisiti troškove cijelog projekta. Ženi koja se javno požalila na buku preko noći je podmetnut požar na autu.
- Obavljenim očevidom utvrđeno je da je požar najvjerojatnije namjerno izazvan otvorenim plamenom - objavila je Policijska uprava zagrebačka, koja još provodi istragu.