Obavijesti

News

Komentari 24

Prolaznik dojavio policiji: Kraj kontejnera je ostavio pušku

Osim puške policija je pronašla i ostavljene dijelove oružja te metak. Policija upozorava građane da ne ostavljaju oružje na mjestima koja su dostupna ljudima

VIDEO

Još jednom sve građane upozoravamo da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica, upozorila je PU primorsko goranska.

Naime, jučer tijekom dana građanin je dojavio policiji pronalazak puške ostavljene pored kontejnera za smeće na području grada Rijeke. Osim puške policija je pronašla i ostavljene dijelove oružja te metak.

- Podsjećamo kako je policija u više navrata upozoravala građane da ne ostavljaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. Također, ponavljamo da je od 2007. godine u tijeku akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ u sklopu koje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti da svi građani navedena sredstva mogu predati bez ikakvih sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani.

Dobrovoljno predali oružje

Primjerice, tijekom proteklih dana građani s područja Primorsko-goranske županije dragovoljno su predali dvije ručne bombe i nekoliko komada streljiva, koje će kao i ostavljenu pušku uništiti  stručno osposobljeni djelatnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske - izviješteno je iz PU primorsko goranske.

Ne donosite oružje sami

Nadalje, policija savjetuje da oružje i eksplozivna sredstva građani ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja,  već da nazovu na  broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći se  posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi