Obavijesti

News

Komentari 2

Promjena trase autoceste zbog kuća hrvatskih povratnika...

Promjena trase autoceste zbog kuća hrvatskih povratnika...

Hrvatski povratnici nedavno su upozorili kako bi se izgradnjom trase autoceste od Vukosavlja, preko Brčkog i Bijeljine do granice s Republikom Srbijom trebalo srušiti više od 100 obiteljskih domova...

VIDEO

Prometne vlasti Republike Srpske razmotrit će mogućnost promjene trase buduće autoceste kako ne bi prolazila preko više stotina kuća hrvatskih povratnika u naseljima u općini Modriči u sjevernom dijelu BiH, objavili su u četvrtak tiskani mediji u Mostaru.

 O problemu hrvatskih povratnika iz naselja Garevca, Donjih Kladara i Čardaka u Modriči jučer su razgovarali potpredsjednik RS-a Josip Jerković, ministar prometa i veza Neđo Trninić i izaslanik u klubu Hrvata Vijeća naroda Davor Čordaš.

Hrvatski povratnici nedavno su upozorili kako bi se izgradnjom trase autoceste od Vukosavlja, preko Brčkog i Bijeljine do granice s Republikom Srbijom trebalo srušiti više od 100 obiteljskih domova u Modriči. Oni su se na javnoj raspravi usprotivili takvome prijedlogu trase autoceste u čemu su ih podržali hrvatski politički predstavnici.  

 - S obzirom na to da su vlasnici objekata na javnoj raspravi iskazali svoje nezadovoljstvo, a po zahtjevu potpredsjednika Jerkovića i izaslanika Čordaša dogovoreno je da projektanti usklade stvarno stanje s katastarskim izvodima te da predlože drugo rješenje za trasu autoceste, naveli su iz Jerkovićeva ureda nakon susreta s ministrom Trninićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Republika Srpska odustala od pričuvnog sastava policije

Pri tome su dodali da postoji dobra volja ministra Trninića kao i ostalih nadležnih institucija za iznalaženje najboljeg rješenja. 
 Potpredsjednik RS-a iz reda hrvatskog naroda pojasnio je kako je premijer toga entiteta Radovan Višković odobrio projektantima dodatno vrijeme kako bi se u hrvatskim naseljima u Modriči 'uvjerili u štetnost i nepravilnost predloženog rješenja', te promijenili sadašnju trasu. 

 Sam ministar Trninić je naveo kako će se sve primjedbe mještana oko nove trase autoceste uzeti u obzir. 

 - Ukoliko postoje tehničke mogućnosti, izvršit će se korekcija trase na način kako ne bi prolazila preko naseljenog područja kako bi se u što većoj mjeri izbjeglo rušenje stambenih objekata, naveo je ministar u RS-u.

 Sudionici razgovora su se usuglasili da se nakon ispitivanja svih varijanti buduće autoceste održi novi sastanak ovih dužnosnika zajedno s predstavnicima Hrvata povratnika u Modriči.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.