Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Promrzlu braću pripadnici HGSS-a spasili s Biokova

Centar 112 je obavijestio HGSS Makarska, koji je morao unajmiti terensko vozilo od "Odašiljača i veza" jer ne raspolažu vlastitim terenskim vozilom

HGSS
Foto: HGSS
7 komentara

Bio je sunčan četvrtak pa smo ga htjeli provesti na planini iznad Makarske i fotografirati ljepote Biokova. Najprije smo htjeli ići motorom, ali smo se brzo predomislili i ipak sjeli u naš BMW, kažu uglas braća Nikola (25) i Frane Tešić (26) iz Splita. Sve je bilo dobro dok nisu došli na pet kilometara od vrha Sv. Jure.
- Tada više nismo mogli naprijed pa smo se odlučili okrenuti i vratiti. No to je bilo nemoguće izvesti jer je uska cesta bila zaleđena, a mi smo morali voziti uzbrdo - priča Frane, koji je na Biokovo otišao odjeven tek u trenirku, a i automobil nije imao zimsku opremu. Čak su i gume bile ljetne.
- Pokušali smo voziti, ali je auto bježao lijevo-desno. Shvatili smo da nećemo uspjeti sami pa smo potražili pomoć - kaže Nikola. Shvativši da nemaju signala za mobitel, uhvatila ih je panika.
- Padao je mrak, a temperatura je bila ispod nule. Htjeli smo hodati 10 kilometara do prvog restorana. No već smo se počeli smrzavati pa smo odustali - kaže Frane. Zvali su HAK, pa službu 112 te na kraju Gorsku službu spašavanja. GSS je unajmio Land Rover Odašiljača i veza te izvukao zarobljenu braću.
- Sljedeći put na Biokovo idem tek na ljeto - kaže Nikola.

Možda vas zanima i ovo:
Message