Obavijesti

News

Komentari 1

Pronađite svoj bijeg od stresa. Šuma je besplatan wellness!

Pronađite svoj bijeg od stresa. Šuma je besplatan wellness!
1

Šume su lijepe, opuštajuće i ne zahtijevaju plaćanje ulaznica. Sve što je potrebno uložiti jest poštivanje prirode, a priroda će vam vratiti najboljim što može – potaknut će buru emocija i pritom odagnati stres.

VIDEO

Gdje otići na odmor kada se zasitite gradske vreve, posla, kad opterećeni stresom poželite pobjeći negdje daleko gdje problema nema…

Šuma. Šuma je sjajan odabir!

Jeste li znali kako  47% površine kopnene Hrvatske prekrivaju šume?

Kao savršene ekološke tvornice, šume su staništa brojnim biljnim i životinjskim vrsta. Taj zeleni ekosustav je poput kotačića koji održava život na Zemlji. Neprestanim fotosintetiziranjem vegetacija šuma proizvodi kisik, a kruženje vode u prirodi je između ostalog regulirano  postojanjem šumskog pokrova. Svake godine hrvatske šume proizvedu novih 8 milijuna tona drva, odnosno 5 milijuna tona suhe tvari, odnosno ekvivalent od 2,5 milijuna tona nafte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Baš kao i ljudi, šume stare. Kada jedno stablo dođe do kraja svoga vijeka, truljenjem stvara dobru podlogu za razvoj nekih drugih vrsta. Trupci stabla mogu poslužiti kao skrovište malim šumskim sisavcima, a ako zavirite podno trulog lišća, otkrit ćete čitav novi svijet koji vrvi radišnim kukcima, biljnim mladicama koje su netom proklijale iz sjemena ili pak gljivama raznih boja,  oblika i veličina. Ciklus se odvija nesmetano dok god čovjek nekontroliranom sječom stabala ne poremeti taj savršeni sklad.

O šumskom ekosustavu brinu šumari.  Šumari znaju kada je koje stablo spremno za sječu. Ukoliko šumari procijene kako je šuma stara ili bolesna, stabla se sijeku i sade se nova, kako bi šumski ekosustav bio postojan.

Šume su lijepe, šume su opuštajuće, šetnje šumama ne zahtijevaju plaćanje ulaznica. Sve što je potrebno uložiti u takav oblik odmora jest poštivanje prirode, a priroda će vam  vratiti najboljim što može – potaknut će buru emocija i pritom odagnati stres.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a