Obavijesti

News

Komentari 93

Pronašao 'rupu' u bankarskom sustavu: Podigao 8,5 mil. kuna

Pronašao 'rupu' u bankarskom sustavu: Podigao 8,5 mil. kuna
4

Dan Saunders (29) iz Australije otkrio je kako uz pomoć bankomata može prevariti banku. Novac koji je podizao potrošio je na prostitutke, klađenje i privatne avione

VIDEO

Dan Saunders (29), barmen iz grada Wangaratta u Australiji, otkrio je "rupu" odnosno grešku u sustavu bankomata i Nacionalnoj banci Australije ukrao više od 1,6 milijuna australskih dolara (oko 8,48 milijuna kuna) u četiri mjeseca. Novac je potrošio na kockanje, prostitutke i privatne zrakoplove . Iako je prijevaru napravio još 2011. godine, nalog za njegovo uhićenje stigao je tek sada.

VIDEO

Sve je počelo jedne večeri u veljači. Upravo se preselio u Wangarattu i krenuo je na piće s prijateljima. Htio je na bankomatu podići novac sa svojom ATM karticom koja služi za podizanje novca i plaćanje. No imao je samo tri dolara pa je povukao 200 dolara sa svoje kreditne kartice. Iako mu je na ekranu bankomata pisalo da je transakcija odbijena, ipak je dobio novac. Kasnije je pokušao isto i uspio je dobiti 2000 dolara. Novac je naime prebacivao dok je sustav bankomata bio "ugašen". Bankomat, odnosno banka tijekom kasnih noćnih sati nije bilježila transakcije zbog održavanja , ali bi svejedno izbacila traženi iznos. Povlačenje novca nije se registriralo na Danovom računu.

- Mogao sam biti bilo tko, ići bilo gdje, činiti što god mi je bilo po volji. Osjećao sam se poput kralja, rock-zvijezde - rekao je Dan. Svaki dan je povlačio sve više i više novaca. Ostavila ga je djevojka i ostao je bez posla, a za prijatelje je počeo izmišljati različite priče o tome odakle mu novac.

Otkrio je još jednu "rupu" odnosno način kako da udvostruči novac. Iako je imao samo jednu kreditnu karticu prebacivao je novac putem ATM kreditne opcije na bankomatu direktno na svoj Mastercard.

No, odjednom je osjetio krivnju i počeo je posjećivati psihologa. U lipnju, četiri i pol mjeseca kasnije, prestao je krasti. Nazvao je i banku koja mu je rekla da je slučaj pod policijskom istragom te da ne žele razgovarati s njim. Prošli tjedan policija je dobila nalog za njegovo uhićenje , ali je Saunders nestao i nitko ne zna gdje je, piše Daily Mail.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa