Obavijesti

News

Komentari 37

'Pronašao sam nacističko blago vrijedno čak 500 milijuna funti'

U BAVARSKOJ ŠUMI: Glueck traži od države i ministarstva financija da ga zaštiti i osigura mu 10 posto od vrijednosti blaga, ako ga iskopa netko drugi prije njega

VIDEO

Hans Glueck (76) tvrdi da je u bavarskoj šumi Arrach pronašao nacističko blago za koje smatra da vrijedi 500 milijuna funti.

Točnu lokaciju otkrio je 1995. kad ga je vlasnik šume u Bavarskoj pozvao da istraži njegovo zemljište. Blago su otkrili pomoću detektora metala, ali još ga nisu iskopali. Naime, vlasnik zemlje želi blago zadržati za sebe i ne da Gluecku dozvolu za kopanje. Glueck pak ne želi da vlasnik zadrži sve za sebe i kaže da bez njega neće otkriti gdje se točno nalazi zlato i blago koje su nacisti oteli Židovima, a koje se procjenjuje na 500 milijuna funti. Glueck sada traži od države i ministarstva financija da ga zaštiti i osigura mu 10 posto od vrijednosti blaga, ako ga netko drugi iskopa. 

Glueck, je 1995. gostovao na bavarskog televiziji gdje je govorio o svojim pustolovinama u lovu na blago metalnim detektorima koje su ga odvele u Grčku, Portugal i Ameriku. Nakon toga javio mu se muškarac koji mu je kazao da ima kartu 'koja bi ga mogla zanimati', piše Daily Mail.

Karta je pripadala jednom SS-ovcu, koji je završio u Sibiru, a prije nego što su ga smaknuli dao ju je pak vojniku Wehrmachta Williju Jahnkeu. On je sa suprugom 1990. otišao u šumu tražiti blago, ali nije znao dešifrirati kartu pa nije ništa pronašao. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Jankhe je umro 1995., a prije smrti kartu je ostavio vlasniku zemljišta koji je angažirao Gluecka koji je 20 godina po njegovoj zemlji tražio točnu lokaciju. Uz pomoć prijatelja otkrio je mjesto na kojem je, vjeruje, zakopano blago, a vlasniku ga ne želi otkriti. 

Glueck se obratio i udrugama Židova i nada se da će oni pritisnuti lokalnu vlast da mu odobri iskapanje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...