News

Komentari 1

Pronašli muškarca koji je bacio bombu pred kuću u Zagorju

Pronašli muškarca koji je bacio bombu pred kuću u Zagorju

Uhićenje je, kako se navodi, rezultat složenog kriminalističkog istraživanja pokrenutog nakon što je 22. kolovoza 2021. oko ponoći bačena eksplozivna naprava u dvorište obiteljske kuće u Humu Stubičkom

Uhićen je 53-godišnjak koji je 22. kolovoza ove godine bacio ručnu bombu u dvorište obiteljske kuće u Humu Stubičkom, a sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je istražni zatvor, priopćila je u četvrtak Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Uhićenje je, kako se navodi, rezultat složenog kriminalističkog istraživanja pokrenutog nakon što je 22. kolovoza 2021. oko ponoći bačena eksplozivna naprava u dvorište obiteljske kuće u Humu Stubičkom u vlasništvu 61-godišnjaka.

Očevidom je utvrđeno da je aktivirana i bačena ručna bomba. U eksploziji nije bilo ozlijeđenih, ali su oštećene kuća uz dvorište i susjedna kuća.

Kako su priopćili iz PU krapinsko-zagorske  kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je bombu bacio 53-godišnji hrvatski državljanin koji je 7. rujna 2021. i uhićen.

Zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, 53-godišnjak je nakon istrage predan pritvorskom nadzorniku PU krapinsko-zagorske, a u četvrtak mu je istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio istražni zatvor.